Παρασκευή, Ιουλίου 02, 2010

ΔΑΝΕΙΟ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ «ΤΡΕΞΕΙ» ΤΟ ΕΣΠΑ

ΣΕ ΝΕΑ διαδικασία πώλησης μπήκε από χτες η Wind Ελλάς, της οποίας οι βασικοί μέτοχοι ανακοίνωσαν την πρόσκληση ενδιαφέροντος «για άμεση κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, με σκοπό τη μερική ή και συνολική εξαγορά της».
Εως τις 31 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι μη δεσμευτικές προσφορές για την Wind Ελλάς, ενώ η επιλογή της προτιμώμενης προσφοράς θα γίνει το αργότερο έως τις 14 Οκτωβρίου του 2010, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Παράλληλα, χτες ανακοινώθηκε η συμφωνία της Wind Ελλάς με τους πιστωτές της για αναβολή της καταβολής τόκων και της έναρξης διαδικασίας αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής της δομής. Η συμφωνία αυτή τίθεται σε άμεση ισχύ με διάρκεια μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου 2010. Οι συζητήσεις με τους πιστωτές είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου 15 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας προς την επενδυτική κοινότητα στις 14 Ιουνίου, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου.

Οι κάτοχοι ομολογιών συναίνεσαν στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς η πραγματική αξία του χρέους της Wind Ηellas είναι μικρότερη από την ονομαστική, δεδομένου ότι οι ομολογίες της εταιρείας είναι διαπραγματεύσιμες. Ειδικότερα, το ονομαστικό χρέος της Wind Ηellas ανέρχεται πλέον (και μετά την τελευταία αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο) σε 1,8 δισ. ευρώ, την ώρα που η πραγματική αξία των ομολογιών εκτιμάται από κύκλους της εταιρείας σε περίπου 700 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό εκτιμάται ότι θα είναι και το συνολικό νέο χρέος της εταιρείας μετά την αναδιάρθρωση.

ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: