Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ...ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Τ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των νέων αγροτών σε ολόκληρη την Αχαΐα, από την πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης των πιστώσεων και κυρίως τη σημαντική μείωση του ύψους του πριμ, σε σχέση με αυτό που αρχικά προβλεπόταν. Μάλιστα για το τελευταίο, οι νέοι της Αχαϊκής υπαίθρου ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.
Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, καθώς πολλοί νέοι αγρότες αποχώρησαν από προηγούμενες δουλειές τους, με την ελπίδα ένταξής στο πρόγραμμα.
Επιπλέον, αρκετοί από αυτούς προέβησαν σε σημαντικές δαπάνες αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού, υπέγραψαν δάνεια με τράπεζες και τώρα κινδυνεύουν από κατασχέσεις, καθώς αδυνατούν να τα αποπληρώσουν.
Να σημειωθεί, ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης, δε μπορούν να εγγραφούν στον ΟΓΑ και ως εκ τούτου, παραμένουν ανασφάλιστοι, καθώς επίσης οι καθυστερήσεις προκαλούν τον ουσιαστικό αποκλεισμό τους από νέα δάνεια, από αγορές αγροτεμαχίων και φοροαπαλλαγές,

Το θέμα έφτασε και στην Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στην κ. Μπατζελη ο Αχαιός Βουλευτής Μιχάλης Μπεκιρης.
Ο κ. Μπεκίρης ερωτά την Υπουργό, τι πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ώστε να μην εμπαίζονται οι αγρότες στο νέο επαγγελματικό τους ξεκίνημα και επίσης, τι πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για τη διάθεση των πιστώσεων και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να στηριχθούν οι νέοι αγρότες στο επαγγελματικό τους ξεκίνημα.

Νίκος Ξανάλατος

ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ.
ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΡΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.
ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΑΝΨΗΦΙΣΟΥΝ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ Ν.Δ.

ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ: ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗΣ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 12:25πμ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΟΙ ΤΕΛΕΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ
Ε ΒΕΒΑΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΟΙ ΜΑΓΚΙΤΕΣ ΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΠΡΟΚΟΨΑΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ!!!!
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ-ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕ-ΧΙΛΙΑΔΕΣ-ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ EURO ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΑΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ..
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΟΙ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΥΔΡΩΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΟΞΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΜΟΥΝΑΡΕΣ,SPA,ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ,ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΚΟΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΕΛΙΟΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΙΤΕ ΝΑ ΤΕΛΙΟΣΗ!!!ΟΥΤΕ ΣΕ 1.000.0000.0000.0000.0000.0000.000.ΧΡΟΝΙΑ!
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΦΤΕΗ ΚΑΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ!