Τρίτη, Ιουλίου 06, 2010

ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ 42% ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΌΧΘΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΚΟ

Στο έλεγχο του Ισραήλ βρίσκεται το 42% της Δυτικής Όχθης ενώ οι περισσότεροι εβραϊκοί οικισμοί έχουν χτιστεί παράνομα σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη, σύμφωνα με ισραηλινή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε έκθεση που δημοσιοποιείται σήμερα, η B' Tselem αναφέρει ότι περίπου μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί ζουν πέρα από την πράσινη γραμμή, που χωρίζει το Ισραήλ με τη Δυτική Όχθη εκ των οποίων 300.000 σε 121 οικισμούς και σε περίπου 100 φυλάκια, παρόλο που η οικοδομημένη περιοχή με τους εβραϊκούς οικισμούς καλύπτει μόλις το 1% του εδάφους. Το Ισραήλ δήλωσε ως "κρατική γη" το 16% της Δυτικής Όχθης το 1979 - 1992.

Ωστόσο, παρότι το Ισραήλ δηλώνει ότι χτίζει οικισμούς σε κρατική γη, η οργάνωση υπογραμμίζει ότι διασταύρωσε στοιχεία της Πολιτική Διοίκηση για τη Δυτική Όχθη με αεροφωτογραφίες και ανακάλυψε ότι το 21% των εβραϊκών οικισμών χτίστηκε σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη.
"Η κατανομή της γης αυτής για εποικισμό κατέστη δυνατή μόνο μέσω μιας παραπλανητικής ερμηνείας όλων των σχετικών νόμων που ισχύουν στη Δυτική Όχθη", αναφέρεται στην έκθεση που επισημαίνει ότι σχεδόν το 66% των περιοχών που έχουν χτιστεί εβραϊκοί οικισμοί ορίζεται ως κρατική γη.
Η έκθεση για την Ισραηλινή Εποικιστική Πολιτική στη Δυτική 'Όχθη κατηγορεί αυτούς που ευθύνονται για τον ισραηλινό οικισμό, ότι “επεξεργάστηκαν το διεθνές δίκαιο, την τοπική νομοθεσία, τις εντολές του ισραηλινού στρατού με τρόπο ενορχηστρωμένο, κυνικό, ακόμη και εγκληματικό".

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ισραήλ για να ενθαρρύνει επίσης τους πολίτες να εποικήσουν, παρέχει μια σειρά από παροχές και κίνητρα. Οι περισσότεροι από τους εποίκους ανήκουν σε καθεστώς Εθνικής Προτεραιότητας Περιοχής Α, που τους δίνει πλεονεκτήματα στον τομέα της στέγασης, της εκπαίδευσης, της βιομηχανίας και γεωργίας και της φορολογίας.
Η έκθεση της B' Τselem βασίζεται σε επίσημες κρατικές αναφορές και έγγραφα, μεταξύ αυτών του στρατού και χαρτών της Πολιτικής Διοίκησης.
Σύμφωνα με την B' Τselem, το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης που κλήθηκε να σχολιάσει την έκθεση, απάντησε ότι δεν θα υπάρξει απάντηση από τις αρχές στην έκθεση "εξαιτίας του πολιτικού της χαρακτήρα".

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: