Τρίτη, Ιουλίου 06, 2010

ΝΕΚΡΟΣ 43ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ....ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 4 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ

Και άλλος θάνατος κρατουμένου χθες, στις φυλακές Διαβατών αυτή τη φορά. Νεκρός είναι ένας 43χρονος που είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών. Πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα θανάτου μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα εδώ κι ένα μήνα. Ως αργά χθες το βράδυ, επίσημη ανακοίνωση για το νέο περιστατικό δεν υπήρξε ούτε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, τον 43χρονο βρήκαν νεκρό οι πέντε συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί, στις 7 το πρωί, λίγο μετά το εγερτήριο. Βρισκόταν σε «στάση ύπνου», αλλά ήταν χλομός και δεν αντιδρούσε στους θορύβους. Τον πλησίασαν, τον φώναξαν, τον κούνησαν. Ηταν παγωμένος και δεν ανταποκρινόταν...
Συναγερμός σήμανε αμέσως στο σωφρονιστικό κατάστημα, για να διαπιστωθεί λίγο αργότερα ότι ο κρατούμενος είχε πεθάνει. Η διεύθυνση των φυλακών ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα και κλήθηκε επιτόπου η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου.
«Δεν διαπιστώθηκαν τραυματισμοί ούτε έφερε εξωτερικές κακώσεις. Φαίνεται ότι ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια», ήταν η πρώτη εκτίμηση της ιατροδικαστού, καθώς επρόκειτο για άτομο υπέρβαρο και με ιστορικό πνευμονικής νόσου. Ωστόσο, αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα, τόσο της νεκροτομής όσο και της τοξικολογικής εξέτασης. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν επρόκειτο για περιστασιακό ή συστηματικό χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος κρατούμενος παραπονιόταν για έντονους πόνους τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάστασή του. Ο διευθυντής των δικαστικών φυλακών Διαβατών, Κώστας Κουβράκης, που ρωτήθηκε σχετικά, διέψευσε αυτές τις πληροφορίες και παρέπεμψε για τα αίτια του θανάτου στην επικείμενη ιατροδικαστική έκθεση.
Γεγονός είναι ότι ο χθεσινός θάνατος έρχεται να προστεθεί σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις κρατουμένων που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα της επικράτειας τον τελευταίο μήνα. Πριν από δύο ημέρες, ένας 30χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στα κελιά των φυλακών Αγίου Στεφάνου, στην Πάτρα. Μερικές μέρες νωρίτερα, είχαν πεθάνει μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα Γρεβενών ένας Βούλγαρος από ανακοπή καρδιάς και δύο Ελληνες από ναρκωτικά.

!Στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι ο Σίμος Σεϊσίδης, 12 ημέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για την υποστήριξη του αιτήματός του να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι να αναρρώσει και να γίνει η ένθεση του τεχνητού μέλους. Ο Σ. Σεϊσίδης συνελήφθη τραυματισμένος από αστυνομική σφαίρα στις 3 Μαΐου και μέχρι χθες νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», μετά και τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού.

Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti na pei einai o monos ypeuthinos

Ανώνυμος είπε...

kai ti na kanoyme re preza? Diafwtise mas!!!! V pantognvsta lyth twn problhmatwn!!