Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2010

Η Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ 4 ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ...ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ!!!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΙΝΑΙ το ενδεχόμενο να ζητηθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία και για τον τέως πρωθυπουργό μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που σχηματίστηκε για την αποστολή το 2009 παραποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων στη Εurostat. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι μηνυτήριες αναφορές κατά του τέως προέδρου της κυβέρνησης κ. Κ. Καραμανλή, των τέως υπουργών Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, Γ. Παπαθανασίου και των τέως υπουργών Υγείας Ν. Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλου οι οποίες κατατέθηκαν από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και από τρεις πολίτες εκ των οποίων ο ένας ανώνυμος και για τις οποίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να τις διαβιβάσει στη Βουλή. Εκτός από τις μηνυτήριες αναφορές υπάρχουν και ορισμένες καταθέσεις στην ίδια δικογραφία, ενώ το όνομα του τέως πρωθυπουργού δεν αναφέρεται στην αναφορά του κ. Καρατζαφέρη αλλά σ΄ αυτήν ενός εκ των πολιτών, του κ. Θ. Καζαντζίδη, κατοίκου Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία ενώ εκκρεμεί η συζήτησή της στην Ολομέλεια, σε κάθε περίπτωση μετά τις 4 Οκτωβρίου που ανοίγει η Ολομέλεια. Δεν αποκλείεται μάλιστα όταν οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης και αν η πλειοψηφία το θελήσει, να συμπεριλάβει στο σκεπτικό της και όσα αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές που διαβιβάστηκαν χθες στη Βουλή. Στη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ αναφερόταν «πλαστογραφία των δημοσιονομικών στοιχείων» γιατί στην αναθεώρηση των στοιχείων που είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμονές των εθνικών εκλογών, δεν ενσωματώθηκε η επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών που υπήρξε μεταξύ Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2009.

Βάσει της ίδιας αναφοράς, «τα στοιχεία που περιελαμβάνοντο στη γνωστοποίηση της 2ας Οκτωβρίου (σ.σ. προς την Εurostat) δεν αντιστοιχούσαν στα στοιχεία που είχαν στείλει στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία οι διάφοροι φορείς και Υπηρεσίες». Τα εν λόγω στοιχεία «δεν ενσωμάτωναν τη μεγάλη επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών που έχει συντελεστεί μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2009 και υποδήλωνε διψήφιο ποσοστό του ΑΕΠ για το έλλειμμα σε ολόκληρο το έτος», ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα χρέη των νοσοκομείων την περίοδο 2005-2008.

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: