Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 6 ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ... ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΝΟΥΝ 300 ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ...

Το κλείσιμο έξι παιδικών σταθμών αποφάσισε χτες η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων. Με τη δικαιολογία της ακαταλληλότητας των ενοικιαζομένων κτιρίων και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε αποφασίσει το κλείσιμο άλλων δύο σταθμών. Με τις ευθύνες να την βαρύνουν στο ακέραιο, εφόσον δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

Σημειωτέον ότι φέτος παρουσιάζουν αύξηση οι αιτήσεις γονέων που ζητούν μια θέση για το παιδί τους σε κάποιους από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Γονείς που με τα άγρια μέτρα της κυβέρνησης δε σκέφτονται καν το ενδεχόμενο να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τις τελευταίες βδομάδες στους 13 παιδικούς σταθμούς του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηναίων έφτασαν τις 1.433, ενώ αντίστοιχα οι περσινές ήταν 1.044. Η δε δυνατότητα φιλοξενίας των συγκεκριμένων σταθμών φτάνει μόλις τα 886 παιδιά. Και δεν είναι μόνον αυτό. Σε πολλούς παιδικούς σταθμούς έχουν ήδη προγραμματίσει να μη λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα, στο πλαίσιο των περικοπών και σε προσωπικό και σε κόστος. Αυτό οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες που δε θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους για να βγουν στο μεροκάματο.

Θυμίζουμε ότι πέρσι επισήμως στο Δήμο Αθηναίων έμειναν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 3.000 παιδιά. Επιπλέον, χιλιάδες γονείς δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλουν αίτηση, γνωρίζοντας (για τους όποιους λόγους) εκ των προτέρων ότι θα απορριφθούν. Πολλοί γονείς που δε θα περιληφθούν στους «τυχερούς» με μια θέση σε κάποιον δημοτικό σταθμό στον οποίο θα πληρώνουν (πέρσι τα τροφεία έφταναν τα 150 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα), θα αδυνατούν να χρυσοπληρώσουν τα αυξημένα τροφεία των ιδιωτικών σταθμών.

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι παράλογο δηλ. όλο αυτό το χρονικό διάστημα που λειτουργούσαν οι συγκεκριμένοι σταθμοί ήτανε κατάλληλα τα κτίρια και τώρα έτσι ξαφνικά δεν είναι;
Το πρόβλημα είναι ότι οι πλειοψηφία των παιδαγωγών που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς είναι συμβασιούχοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τώρα που λήγουν οι συμβάσεις τους το προσωπικό θα μειωθεί δραματικά και αυτό θα έχει επιπτώσεις σε όλους.
1)Για τους ίδιους τους εργαζόμενους που θα βρεθούν για ακόμη μια φορά στις λίστες των ανέργων, 2)Για τους γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και αναζητάνε διακαώς ένα χώρο αγωγής και φύλαξης για τα παιδιά τους και 3)Για τα ίδια τα παιδιά, τα οποία θα υποστούν τις χειρότερες συνέπειες γιατί αφού το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών μειώνεται αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα τμήματα των παιδιών να συμπτύσσονται, έτσι παιδιά 3,4 χρονών με διαφορετικές παιδαγωγικές ηλικιακές ανάγκες θα στοιβάζονται σε μία τάξη, και αυτό το γεγονός σίγουρα επιβαρύνει την ψυχική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών.

Συμβασιούχος βρεφονηπιαγωγός