Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2010

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΑΠΟ AIDS...

Περίπου οι μισοί από τους κρατουμένους στις ρωσικές φυλακές είναι άρρωστοι, πολλοί από τους οποίους είναι μολυσμένοι με τον ιό του AIDS ή πάσχουν από φυματίωση, ανακοίνωσε αργά χθες η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας.
Από τους 846.000 κρατουμένους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι άνδρες, σχεδόν οι μισοί είναι άρρωστοι. Από αυτούς οι 55.000 είναι μολυσμένοι από τον ιό του AIDS, γεγονός που αντανακλά τις διαστάσεις της ασθένειας στη χώρα, για τις οποίες σύμφωνα με τις αρχές ευθύνονται οι χρήστες ηρωίνης, οι οποίοι προμηθεύονται το ναρκωτικό αυτό από το γειτονικό Αφγανιστάν.

Στην επίσημη ιστοσελίδα fsin.su της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, ο υπ΄αριθμόν δυο Νικολάι Κριβολάποφ, τονίζει ότι 40.000 κρατούμενοι πάσχουν από φυματίωση, 67.500 από ψυχικές νόσους και 15.000 από σύφιλη.
"Η γενική εικόνα είναι απαράδεκτη", δήλωσε αργά χθες ο Κριβολάποφ και πρόσθεσε ότι οι αριθμοί δεν έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.
Ο μεγάλος συνωστισμός και η κακοδιαχείριση των φυλακών ήλθαν στο προσκήνιο στα τέλη του περασμένου χρόνου με το θάνατο του φυλακισμένου δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι. Οι σωφρονιστικές αρχές παραδέχθηκαν ότι έχουν μερίδιο ευθύνης για το θάνατο του 37χρονου συμβούλου του Hermitage Capitan Management, ενός ταμείου επενδύσεων με βάση το Λονδίνο, άλλοτε σημαντικού ξένου επενδυτή στη Ρωσία.

Οι δικηγόροι του Μαγκνίτσκι υποστήριζαν ότι η φυλάκισή του ήταν παράνομη και ότι δεν είχε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει.
Ο Κριπολάκοφ υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα υγείας των κρατουμένων ευθύνεται ο κατά τα τρία τέταρτα απαρχαιωμένος ιατρικός εξοπλισμός.
Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι συνθήκες στις ρωσικές φυλακές ευθύνονται για την έξαρση της φυματίωσης τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς οι κρατούμενοι δεν ολοκληρώνουν τη θεραπεία τους.

ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: