Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2010

«ΑΘΩΩΣΗ» ΜΕΣΩ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ..ΤΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...

Άσχετος με το σκάνδαλο Βατοπεδίου δηλώνει και με νέα επιστολή του ο Γιώργος Βουλγαράκης και ζητά από την προανακριτική επιτροπή να καλέσει ως μάρτυρες τον πρώην υπουργό Πολιτισμού και συντάκτη του αρχαιολογικού νόμου, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και όσους διαδέχτηκαν τον ίδιο στο χαρτοφυλάκιο, δηλαδή τους Μιχ.Λιάπη, Αντ. Σαμαρά και Π. Γερουλάνο.
"Είναι γνωστό ότι, από το σύνολο της δικογραφίας προκύπτει περίτρανα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη, ή εμπλοκή, στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Είναι επίσης σαφές, ότι δεν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε δική μου παραβατική συμπεριφορά και πολύ περισσότερο, δεν μνημονεύεται καμία διάταξη νόμου, την οποία να έχω παραβεί ως υπουργός", υποστηρίζει ο πρώην βουλευτής.

Ζητά να καταθέσουν οι πρωήν,αλλά και ο νυν υπουργός Πολιτισμού, προκειμένου:
• Ο Ευαγ. Βενιζέλος "να διαφωτίσει την Επιτροπή σας για το αν ο υπουργός Πολιτισμού υποχρεούται να γνωμοδοτεί, ή να εγκρίνει, προ κάθε μεταβιβάσεως ακινήτων σε περιοχές, που είναι αρχαιολογικοί χώροι, αν δύναται με διοικητική πράξη να ακυρώνει οποιαδήποτε και οπουδήποτε, συμβόλαια μεταβιβάσεως ακινήτων, όταν το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι ανάμεσα στους αντισυμβαλλόμενους, αν ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως αρχαιολογικού χώρου, καταργεί τα εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο, ή περιορίζει την ελευθερία διαθέσεώς του",
• οι Μιχ. Λιάπης και Αντ. Σαμαράς "για τους λόγους για τους οποίους και οι ίδιοι δεν ακύρωσαν τις επίμαχες πράξεις μεταβιβάσεως" και
• Ο Π. Γερουλάνος για την "από πλευράς του αποδοχή απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, η περιοχή του δάσους της Ουρανούπολης δεν είναι κηρυγμένο μνημείο, ούτε και αρχαιολογικός χώρος".

Ο Γ. Βουλγαράκης ζητά επίσης να κληθούν ως μάρτυρες ο καθηγητής του Αστικού Δικαίου, Ι. Καρακώστας οι δικαστικοί λειτουργοί, οι Π. Μειδάνης και Γ. Κολιοκώστας για να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με την υφιστάμενη αρχαιολογική νομοθεσία.

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: