Κυριακή, Ιουλίου 11, 2010

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ;;;

Η διοίκηση της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας γνώριζε και καθοδηγούσε τις «μπίζνες» των πρακτόρων της υπηρεσίας για τη δημιουργία κολεγίου στο κέντρο της Αθήνας, όπως και την προσπάθεια αγοράς εταιρειών πληροφορικής, αλλά και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας! Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο αποκαλύπτεται από επιστολή- εμπιστευτικού χαρακτήρα- την οποία συνέταξε στις 21 Ιουνίου του 2010 και έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και νυν βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής. Ο κ. Κοραντής αναφέρεται σε ενέργειες που σχετίζονται με την «προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων» και ασκεί δριμεία κριτική στον υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για ενέργειές του που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες!
Το περιεχόμενο της επιστολής ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση του επονομαζόμενου «παραμάγαζου» της ΕΥΠ, το οποίο είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» στις 30 Μαΐου. Ηδη διεξάγεται για το θέμα εκτεταμένη εσωτερική, αλλά και δικαστική έρευνα. Πλέον όμως πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες προηγούμενων διοικήσεων της ΕΥΠ που φαίνεται να προχωρούσαν σε αμφιλεγόμενες κινήσεις και σε ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων πρωτοφανών για το έργο και τη δικαιοδοσία των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του «Βήματος», στελέχη της Α΄ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας μαζί με ιδιώτες, από την περίοδο 2005-2006, δημιούργησαν κολέγιο στο κέντρο της Αθήνας μέσω του οποίου δίνονταν «πτυχία», κυρίως σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, σε πράκτορες της ΕΥΠ, προκειμένου να έχουν ταχύτερη επαγγελματική εξέλιξη και να παίρνουν μεγαλύτερο μισθό. Ακόμη, τα ίδια άτομα ήταν έτοιμα να προχωρήσουν σε εξαγορές εταιρειών, ενώ παράλληλα δημιουργούσαν άγνωστες «βάσεις» της ΕΥΠ σε διάφορα κτίρια της Αθήνας. Στο ρεπορτάζ καταγραφόταν και η μαρτυρία ιδιοκτήτη εταιρείας πληροφορικής, ο οποίος ανέφερε ότι τον προσέγγισαν ένα πρώην στέλεχος δημόσιου οργανισμού, επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη της ΕΥΠ, οι οποίοι του είπαν: «Οι μυστικές υπη ρεσίες ετοιμάζονται να αγοράσουν την εταιρεία σου...».

Η επιστολή όμως του κ. Κοραντή φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα για ενέργειες μιας «ομάδας επίορκων αυτονομημένων υπαλλήλων της ΕΥΠ». Οπως προκύπτει, για όλα αυτά υπήρχε κεντρική καθοδήγηση! Λίγες ημέρες λοιπόν μετά το δημοσίευμα, ένας εκ των αναφερόμενων επιχειρηματιών απέστειλε επιστολή στον κ. Κοραντή μέσω της οποίας εξέφραζε τη δυσφορία του για τη «διαρροή» στον Τύπο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του, για τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρχε κεντρική συνεννόηση με την τότε διοίκηση της ΕΥΠ. Ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι «έμπαινε σε κίνδυνο η ζωή του λόγω της αποκάλυψης του ρόλου του»! Στις 21 Ιουνίου του 2010 ο κ. Κοραντής απέστειλε δισέλιδη επιστολή στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, την οποία κοινοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου, στον κ. Χρυσοχοΐδη και στη νυν διοίκηση της ΕΥΠ. Ο κ. Κοραντής αναφέρει επί λέξει στην επιστολή του απευθυνόμενος προς τον επιχειρηματία: «Θέλω να τονίσω όλως ιδιαιτέρως την ανεκτίμητη συνδρομή σαςστην προστασία των εθνικών συμφερόντων μας και στην εκπλήρωση της αποστολής της ΕΥΠ για όσο διάστημα ήμουν διοικητής της. Η κακοήθης διοχέτευση στον Τύπο πληροφοριών που άπτονται των σχέσεών σας με την ΕΥΠ και που έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας μου έχει προκαλέσει θλίψη, αλλά κυρίως οργή»!

ΠΡΕΖΑ TV
11-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: