Τετάρτη, Ιουλίου 07, 2010

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στην απόλυση πέντε εργαζομένων (συνολικά το τελευταίο διάστημα έχει ανακοινώσει 17 απολύσεις) προχώρησε η «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» που διευθύνει το αντίστοιχο Γηροκομείο, επικαλούμενη την οικονομική στενότητα. Ακόμα η εργοδοσία δεν πλήρωσε τους μισθούς δύο μηνών, ενώ στη φαρέτρα της έχει και τις απειλές για περικοπές των αποδοχών, των επιδομάτων και των αποζημιώσεων.
Την απάντηση έδωσαν οι εργαζόμενοι στην προχτεσινή Γενική Συνέλευσή τους με την αγωνιστική συμμετοχή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων. Με τη μαζική συμμετοχή τους στη συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απαιτήσουν την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων, να μην περικοπούν τα επιδόματα, να μην αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης και να υπογραφεί άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Επίσης αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη απεργία με το ταξικό πλαίσιο της κλαδικής Ομοσπονδίας. Παλεύοντας δηλαδή για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής ή άλλης δράσης (όπως π.χ. της Εκκλησίας) και την ένταξη του Γηροκομείου στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας.

Μοναδική παραφωνία στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων ήταν η εργοδοτική πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Προσωπικού Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών (ΣΠΕΕΑ), η οποία αποχώρησε απ' τη Γενική Συνέλευση. Ωστόσο, τρία μέλη του ΔΣ του ΣΠΕΑ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Για άλλη μια φορά η εργοδοτική πλειοψηφία προσπάθησε να διαλύσει τη ΓΣ ώστε να μην παρθεί καμία ουσιαστική απόφαση για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Για άλλη μια φορά απέτυχαν, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή ...ως συνηθίζουν! Αλλά έστω και έτσι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι πήραμε την απόφαση να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας, τα κεκτημένα δικαιώματά μας, το μέλλον μας με συνεχή, αδιάκοπο ταξικό αγώνα με την ενεργή συμπαράσταση του κλαδικού σωματείου και της Ομοσπονδίας. Δεν μπορούν να μας σταματήσουν ούτε με την τρομοκρατία ούτε ακόμα με τις ίδιες τις απολύσεις».

ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: