Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΣΕΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επιτίθεται στην ηγεσία της ΓΣΣΕ καταγγέλλοντάς την πως στηρίζει τα «αντεργατικά πακέτα» της κυβέρνησης και πως είναι έτοιμη να συμβιβαστεί στα θέματα της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
"Είναι αποκαλυπτική η στάση τους στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύσσωμη, όπου περιορίστηκαν να «διεκδικήσουν» μη βίαιες προσαρμογές του νομοσχέδιου, στη με πιο αργούς ρυθμούς εφαρμογή του και όχι στην απόσυρσή του που απαιτούσαν καθολικά οι εργαζόμενοι" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και προσθέτει:
"Τώρα η ΓΣΕΕ «ακονίζει μαχαίρια» για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στις απαιτήσεις του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόϊκας για τριετές πάγωμα των μισθών η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «απαντάει» διεκδικώντας αυξήσεις στο ύψος του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού 1-1,5% προσπαθώντας να δείξει αντίσταση!!! Καλά ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Ο πληθωρισμός έφτασε ήδη το 6%, οι συνέπειες της νέας φοροεπιδρομής από 1η Ιούλη αδειάζει τις τσέπες των εργαζομένων. Επίσης στην προσπάθεια να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός από ΣΕΒ και κυβέρνηση η ΓΣΕΕ επιχειρεί και στηρίζει την ενσωμάτωσή τους, δηλαδή με άλλο τρόπο την κατάργησή τους, τότε γίνεται επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σήμερα οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν το «παιχνίδι» της ΓΣΕΕ σε βάρος τους γι’ αυτό τους γυρίζουν την πλάτη".

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ " συνειδητά βάζει πλάτη να υλοποιηθούν οι στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η σημαντικότερη προσφορά στο κεφάλαιο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ήταν και είναι τα εμπόδια που βάζουν για τη μη προετοιμασία των εργαζομένων για σχεδιασμένους ταξικούς μακροχρόνιους αγώνες για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Το μόνιμο δηλητήριο του κοινωνικού διαλόγου, ο κοινωνικός εταιρισμός, η διαβούλευση που έχουν υιοθετήσει σαν κύρια μορφή πάλης αφοπλίζει τους εργαζομένους, σπέρνει αυταπάτες, οδηγεί στη μοιρολατρία, την απογοήτευση, την υποταγή".

Και η ανακοίνωση καταλήγει:
"Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαλλαγούν από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό τώρα. Το αύριο του συνδικαλιστικού κινήματος προϋποθέτει συνδικαλιστικές οργανώσεις που δε θα σκύβουν το κεφάλι στους στόχους του κεφαλαίου, για υποταγή στην ανταγωνιστικότητά του. Θέλει συνδικάτα να οργανώνουν, να στηρίζουν, να καθοδηγούν τους εργαζόμενους με πλαίσιο αιτημάτων που θα ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες. Θέλει συνδικαλιστικό κίνημα να παλεύει για να συνειδητοποιούν οι εργαζόμενοι ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να αλλάξουν χέρια ότι ο τεράστιος πλούτος που παράγουν είναι δικός τους και πρέπει να τον πάρουν και τέτοιο κίνημα χτίζει βασανιστικά το ΠΑΜΕ".

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: