Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2010

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Ντόμινο στο οδικό έργο Χάνια-Κισσός προκαλεί η νέα παύση των εργασιών στον περιφερειακό Βόλου. Μετά τη δήλωση αδυναμίας της κατασκευάστριας εταιρίας ΜΕΛΚΑ να συνεχίσει το έργο επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, η νομαρχιακή αρχή έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν στη διάλυση της εργολαβίας που εκτελεί η ίδια εταιρία στο Πήλιο.
«Δεν είναι δυνατόν η εταιρία να παίζει κρυφτούλι μία με το Χάνια-Κισσός, μία με τον περιφερειακό», δήλωνε χθες ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας. Η τακτική της ΜΕΛΚΑ επιτάσσει την παρέμβαση των τοπικών φορέων, τουλάχιστον εκείνων που ενδιαφέρονται, πρόσθεσε.
Αύριο στη 1:30 μ.μ. στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου συγκαλείται σε συνεδρίαση η Επιτροπή Παρακολούθησης του περιφερειακού.
Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια η νομαρχιακή αρχή δραστηριοποιήθηκε, δίνοντας λύση πρόσφατα, όμως είναι αναγκαίο να ληφθούν άλλες πιο δραστικές πρωτοβουλίες.
Ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς ανέφερε ότι η εταιρία από τη μία θέτει τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και από την άλλη κρύβεται πίσω από την επίσχεση εργασίας, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι υπηρεσίες δεν μπορούν να κινηθούν εναντίον του εργολάβου.
Ο κ. Ξηρακιάς όμως απάντησε με δηκτικό τρόπο και στο δήμαρχο Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου, που χθες άφησε αιχμές εναντίον της ΝΑΜ με αφορμή τα νέα προβλήματα στο έργο.
«Δεν κατανοούμε γιατί στοχοποιείται η ΝΑΜ -επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ξηρακιάς- η οποία μαζί με την Επιτροπή Παρακολούθησης αγωνίζεται τα τελευταία τριάμισι χρόνια για την απεμπλοκή του έργου από διάφορα εμπόδια.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε εκπρόσωποι του Υπουργείου που χρηματοδοτεί και επιβλέπει το έργο, αλλά εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας που αγωνιά για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου. Είμαστε από την ίδια πλευρά μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς απέναντι στο Υπουργείο. Αν ο καθένας “βγαίνει εκτός ορίων”, λειτουργεί σε βάρος του κοινού μετώπου και τελικά σε βάρος του κοινού στόχου».

Στο μεταξύ την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών ζήτησε εγγράφως το Εργατικό Κέντρο Βόλου, που καλεί παράλληλα και τους βουλευτές του Νομού και όλους τους φορείς να πάρουν θέση.
Το ΕΚΒ καλεί το Υπουργείο Υποδομών ουσιαστικά να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιληφθούν οι υπηρεσίες του της αποπληρωμής των οφειλομένων στο προσωπικό του εργοταξίου της ΜΕΛΚΑ.
«Εδώ και οκτώ χρόνια περίπου καρκινοβατεί το έργο παράκαμψης του Βόλου.
Το 2004 επί Ολυμπιακών Αγώνων το έργο σταμάτησε μισοτελειωμένο για να τελεστούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΕΚΒ και συνεχίζοντας τονίζει: «Τώρα το έργο βρίσκεται στην τρίτη φάση κατασκευής της κοιλαδογέφυρας Γορίτσας- Αγριάς.
Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη φάση είναι η εταιρία ΜΕΛΚΑ, μέχρι σήμερα οφείλει στους εργαζόμενους περίπου 300.000 ευρώ και τούτο διότι δεν εξόφλησε κανένα από τους προηγούμενους μήνες και πάντα τούς έδινε έναντι.
Την Παρασκευή 23 Ιουλίου διαμήνυσε στους εργαζόμενους ότι σταματά το έργο για λόγους οικονομικούς και ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν διακοπή εργασιών. Για να προλάβουν καταστάσεις επώδυνες και για να κατοχυρώσουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα των μηνών Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου, όπως επίσης υπερωρίες, δώρα, επιδόματα αδειών κ.λ.π.
Παρακαλούμε -καταλήγει το ΕΚΒ- να δείξετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατ’ αρχήν για τους εργαζόμενους να πληρωθούν επακριβώς τα δεδουλευμένα τους, διότι οι εποχές είναι δύσκολες, υπάρχει οικονομική δυσπραγία και οι άνεργοι στην περιοχή μας πληθαίνουν».

taxydromos.gr

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: