Τρίτη, Ιουλίου 06, 2010

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Ο πλέον ακριβής στις προβλέψεις για συναλλαγματικές ισοτιμίες αναλυτής, ο Shaun Osborne, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής σε νομισματικά θέματα της TD Securities Inc. στο Τορόντο δηλώνει πως το ευρώ θα συνεχίσει να εξασθενεί και μπορεί να προσεγγίσει την ισοτιμία με το δολάριο καθώς η ΕΚΤ αγοράζει περισσότερα κρατικά ομόλογα προκειμένου να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο Osborne ισχυρίζεται πως το ευρώ θα υποτιμηθεί στο 1,13 δολ στο γ' 3μηνο και μπορεί να πλησιάσει το 1 δολ το 2011 πριν ανακάμψει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προβλέψεις του Osborne δεν πέφτουν έξω πάνω από 4,1% από το αποτέλεσμα κατά μέσον όρο και απηχούν και τις απόψεις και άλλων 9 διακεκριμένων αναλυτών που προσδοκούν εξασθένιση του ευρώ τα δύο επόμενα τρίμηνα εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης και της ύφεσης που επιτείνουν οι πολιτικές λιτότητας.
"Θα είναι εξαιρετικά προκλητικό το περιβάλλον στο οποίο οι προβληματικές οικονομίες της ΕΕ16 θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν εσωτερικά την ανταγωνιστικότητά τους. Η ΕΚΤ κινείται τώρα στη δική της εκδοχή της ποσοτικής χαλάρωσης (εκτύπωση χρήματος)" δήλωσε ο Osborne.

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: