Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ....ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ...

ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΟ ΣΟΥ....ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ,ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;

Για πτώχευση των ιδεών και πρακτικών, που ακολούθησε η Ν.Δ. τα τελευταία 6,5 χρόνια έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή «περί κοινωνικής πτώχευσης». «Το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα αυτών των πολιτικών», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι "κοινωνικά επτωχεύσαμεν", ενώ χαρακτήρισε άδικα τα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν τη χώρα σε "αδιέξοδο και μακροχρόνια ύφεση".
Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι "η παράταξη αυτή θα έπρεπε, λόγω των τεράστιων ευθυνών της, και αυτό θα περίμενε ο ελληνικός λαός, να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση. Αντίθετα, συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της και να υπερασπίζεται τις πολιτικές της".
"Η χώρα περνάει μια ιστορική καμπή, την οποία προσπαθούμε να κάνουμε ευκαιρία και θα περιμέναμε από αυτήν την αντιπολίτευση να βοηθήσει περισσότερο, αντί να παίζει μικροκομματικά παιχνίδια", πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα του Συμποσίου, ο Γ. Παπανδρέου σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους τόνισε ότι "ο μεγάλος ασθενής είναι το δημόσιο, το οποίο έχει εθιστεί απλώς να αναπαράγει την πελατειακή λογική", ενώ χαρακτήρισε "ιστορικής σημασίας" την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Στο Συμπόσιο έγιναν αναφορές και σττην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και διαπιστώθηκε ότι η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε την επιτάχυνση της συμμετοχικής διαδικασίας.
Επιπλέον, παρουσιάστηκε η τουριστική πολιτική με κεντρικό άξονα τη στροφή σε ένα νέο μοντέλο τουρισμού, που σημαίνει τη σταδιακή μετάβαση από τον φθηνό και μαζικό τουρισμό, στον ποιοτικό και εξειδικευμένο.
Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο της Σύμης, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, θέλησαν και ατομικά ο καθένας και ως δίκτυο, να αναλάβουν να προβάλουν την Ελλάδα, ως χώρο τουριστικού προορισμού. Πρόσθεσε δε, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν ένας ιδανικός τόπος για εκπαίδευση, π.χ. για καλοκαιρινές σπουδές, αν τα πανεπιστήμιά της ήταν ανοιχτά.

ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: