Παρασκευή, Ιουλίου 23, 2010

ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΑΚ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...

Τελικά το μεγάλο κόστος των έργων ανακαίνισης στο ΕΑΚ δεν κάμπτουν τη βούληση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου να προχωρήσει στην υλοποίησή τους, παρά το γεγονός ότι τα ταμεία του είναι άδεια και παρά το γεγονός ότι εκπνέει σε πέντε μήνες η θητεία της.
Με πρόσχημα ότι επίκειται η εκταμίευση ποσού ύψους 500.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ότι το σύνολο των έργων θα χρηματοδοτηθεί από τη ΓΓΑ , καθώς περιλαμβάνονται στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων με συνολικό προϋπολογισμό 3.300.000 ευρώ, η Δημοτική Αρχή, όπως διαφάνηκε από την προχθεσινή συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωρά στην προκήρυξη δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τις τέσσερις μελέτες του ΕΑΚ συνολικού προϋπολογισμού 3.450.000 ευρώ, με επίκληση των άρθρων 11 και 13 του Νόμου « Περί Δημοσίων Έργων» που επιτρέπει στο Δήμο να πληρώσει τον ανάδοχο σε μεταγενέστερο χρόνο. Με δεδομένο μάλιστα, ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έκανε χθες την καθησυχαστική δήλωση για τα δύο Μεσογειακά Χωριά ( σ.σ. σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται σε άλλες στήλες ) ο Δήμος, όπως όλα δείχνουν, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις εργασίες στο ΕΑΚ, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να εκτιμά ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου, με αποτέλεσμα να εκφράζεται η εκτίμηση ότι η ομάδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φυσική της έδρα από τις αρχές του β΄ γύρου του ερχόμενου πρωταθλήματος της Super League.
Οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής συνάντησαν την οργισμένη αντίδραση των μειοψηφιών που επέμεναν ότι τα έργα θα πρέπει να γίνουν με διασφαλισμένες πιστώσεις από τη ΓΓΑ, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση, υποθηκεύονται τα οικονομικά του Δήμου, αφού κατ΄ ουσίαν, τα έργα γίνονται με δανεισμό απομειώνοντας τα έσοδα για τα επόμενα δύο χρόνια
Σημειώνεται ότι προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου « διαμόρφωση χώρων κάτω από το βορειοανατολικό τμήμα των κερκίδων του ΕΑΚ» προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ, καθώς και η έγκριση της μελέτης και οι όροι διακήρυξης του έργου « αποκατάσταση της στατικής επάρκειας των κερκίδων του ανατολικού πετάλου του Σταδίου» συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έχει ήδη εγκρίνει εδώ και δύο μήνες και τις άλλες δύο μελέτες που αφορούν την επέκταση των κερκίδων προς τη Νέα Δημητριάδα προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ και το διάδρομο μεταξύ Σκοπευτηρίου - Βοηθητικού και Σταδίου που είναι προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.

taxydromos

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο βλεπεις ελα ριξε μια ματια στο Δημο Νεας Αγχιαλου Μαγνησιας που ενοψη Καλλικρατη ΚΟΒΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ στο δημο για να φανε οτι μπορουνε ακομα και την τελευταια στιγμη.