Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΕΔΡΕ...ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!

Το Κυπριακό είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών τόνισε από τη Λάρνακα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Η Κύπρος ή θα μας διαιρεί ή θα μας ενώνει με την Τουρκία» δήλωσε ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στις προτάσεις που κατέθεσε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας για λύση του Κυπριακού.
Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην επέτειο της τουρκικής εισβολής ενώ διαβεβαίωσε τον κυπριακό ελληνισμό ότι το Κυπριακό θα συνεχίσει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Όπως είπε, "στόχος είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η εξέρευση λύσης δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής στο πλαίσιο του ΟΗΕ χωρίς στενά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία".

Ακολούθως, υπγοράμμισε: "Στηρίζουμε τις προτάσεις τριών αξόνων του προέδρου Χριστόφια".
Για το ρόλο της Τουρκίας, τόνισε ότι είναι κρίσιμος ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι προσπάθειες στο τέλος "θα ευωδοθούν".
Κλείνοντας, προανήγγειλε την αναχώρησή του για Μέση Ανατολή όπου θα συζυτήσει τις κοινές ελληνοκυπριακές πρωτοβουλίες στο ανθρωπιστικό θέμα της Γάζας.
Δημ. Χριστόφιας: Απαντούμε με πράξεις
Από την πλευρά του, ο Δημ. Χριστόφιας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη της κυβέρνησης.
Τόνισε ότι ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου για τις μεθοδεύσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Τουρκίας.
"Εμείς απαντούμε με πράξεις. Επιθυμούμε κινητικότητα και ώθηση των συνομιλιών" είπε και πρόσθεσε ότι η κυπριακή πλευρά παρουσίασε "συγκεκριμένες προτάσεις".

Στην ίδια κατεύθυνση, επανέλαβε ότι προτείνει τη διασύνδεση τριών κεφαλαίων του Κυπριακού, του περιουσιακού, των εδαφικών προσαρμογών και των εποίκων.
"Καλούμε την Τουρκία να παραδώσει την περιοχή των Βαρωσίων στα Ηνωμένα Έθνη. Την καλούμε να επιτρέψει την αποκατάσταση της Αμμοχώστου και ταυτόχρονα, να ανοίξει το λιμάνι της Αμμοχώστου υπό την ΕΕ για διεξαγωγή εμπορίου από την τουρκοκυπριακή κοινότητα" ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.
Ακόμη, συνέχισε: "Δηλώσαμε με σαφήνεια ότι θεωρούμε αναγκαία τη σύγκλιση διεθνής διάσκεψη υπό τον ΟΗΕ με συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ, των εγγυητριών δυνάμεων, της Κύπρου αλλά και των Τουρκοκυπρίων".

ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2010

3 σχόλια:

Radio Paranoid είπε...

ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα μπορουμε!!! απλα οι πολιτικοι μας δεν εχουν τα κοτσια και δεν εκμεταλλευονται οσο πρεπει τις διεθνης συγκυριες{συγκρουση τουρκιας με ισραηλ}

Δικαιοπολης είπε...

Τουλάχιστον να ξεκινούσε ο τερματισμός της κατοχής του Δημοτικού βοσκότοπου στη Σκύρο, αλλά μάλλον δύσκολο είναι, γιατί εκεί έχουν την προστασία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, οπότε το συνοθύλευμα των Ντεκταδικών επεκτάσεων σε βάρος της Δημόσιας περιουσίας και των αγροκτημάτων των πολητών καλά κρατεί.

Και μιας και προυπόθεση απόδοσης ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ σε μια ευνομούμενη πολητεία για το ανεξάρτητο της λειτουργείας της δικαιοσύνης είναι η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, οι διαπλεκόμενοι πολιτικοδικονομικάκιδες της διαφθοράς επελαύνουν απολαυμβάνοντας την ασυλία του εξωτερικού κινδύνου.