Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

ΓΚΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Σε... γκάφα ολκής υπέπεσε χθες ο επικεφαλής των «γαλάζιων» βουλευτών στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων Ν. Νικολόπουλος, επ’ αφορμή της δυνατότητας των ασφαλιστικών ταμείων να επενδύουν σήμερα σε δομημένα ομόλογα. Ο κ. Νικολόπουλος μπήκε «φουριόζος» χθες το απόγευμα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, «κραδαίνοντας» τον νόμο που -δήθεν- ψήφισε το ΠΑΣΟΚ που κατά τον ίδιο επιτρέπει στα ασφαλιστικά ταμεία να «ξαναρχίσουν -όπως είπε χαρακτηριστικά- το πάρτι με τα δομημένα ομόλογα, κάτι που είχε καταργήσει με νόμο η ΝΔ». Λίγο αργότερα όμως, αποδείχτηκε ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 46 του νόμου 3863/2010 που ψηφίστηκε επί υπουργίας του Α. Λοβέρδου, «απαγορεύεται στο εξής πλήρως η αγορά δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Αντίθετα, με νόμο της πρώην υπουργού Εργασίας Φάνης Πετραλιά, επέτρεπε την αγορά δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία σε ποσοστό μέχρι 2%. Ο βουλευτής Αχαΐας, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την γκάφα του, σε ανακοίνωσή του απέδωσε το λάθος του σε «οδηγό» της ΟΤΟΕ που δημοσιεύτηκε στον Τύπο και ανέφερε ότι αίρεται ο περιορισμός του 2%. «Θεωρήστε ότι δεν ισχύουν και οι δικές μου οι δηλώσεις», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.
Εν τω μεταξύ, υπαινιγμούς για απειλές που δέχτηκε μετά την κατάθεσή του ενώπιον του πρώην πρόεδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Γ. Ζορμπά και κατά την οποία εκτίμησε ότι ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο από την αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ διατύπωσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την επίμαχη υπόθεση ο τέως γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Σπ. Παπανικολάου.

Γιώργος Πίκουλας

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: