Κυριακή, Ιουλίου 18, 2010

ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στο Βαρνάβα και το Μικροχώρι, ύστερα από τις ολονύκτιες προσπάθειες ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής αλλά και λόγω της μείωσης της έντασης των ανέμων, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες απείλησαν αρκετές κατοικίες, οι οποίες σώθηκαν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων. Από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε, έως στιγμής, η αποτέφρωση ενός ξενώνα 40 τ.μ..
Η τελευταία αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 2 το πρωί, αλλά αντιμετωπίσθηκε άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις και κυρίως από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.
Το πρωί, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού σε όλη την έκταση, που κάλυψε η πυρκαγιά.
Στο έδαφος επιχειρούσαν 327 πυροσβέστες και 61 οχήματα, 122 στρατιώτες, 22 υδροφόρες των δήμων, 20 υδροφόρες της πολιτικής προστασίας και μεγάλος αριθμών εθελοντών.
Για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, αναμένεται έρευνα από την Πυροσβεστική, ενώ η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια της φωτιάς.

Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, δεν υπάρχει ανησυχία, σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέλιο Στεφανίδη.
Επί τόπου παραμένουν ωστόσο 60 οχήματα της πυροσβεστικής με 340 άνδρες, 65 στρατιώτες, 20 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 4 καναντέρ και 3 ελικόπτερα.
Το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα ξέσπασαν 55 πυρκαγιές οι 29 από τις οποίες στο νομό Αττικής.
Ξεπερνά τα 8.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση που αποτεφρώθηκε κατά τη χθεσινή πυρκαγιά στη χαράδρα μεταξύ Καπανδριτίου και Βαρνάβα.
Ο ακριβής απολογισμός θα γίνει ύστερα από την πλήρη κατάσβεση με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός.
Οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε γενική επιφυλακή, σε Αττική και Εύβοια, καθώς οι χάρτες δίνουν πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και για τη σημερινή μέρα.

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: