Παρασκευή, Ιουλίου 02, 2010

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΑ

Παραμένουν κλειστά τα σύνορα της χώρας για τη σύζυγο και τις τρεις θυγατέρες του φυγόδικου πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Χρ. Καραβέλα. Και αυτό διότι το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμά του απέρριψε το αίτημά τους για άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί σε βάρος τους για να διασφαλιστεί η παρουσία τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος των τριών παιδιών και της συζύγου του Χρ. Καραβέλα είχαν απαγγελθεί πριν από περίπου έναν χρόνο, και συγκεκριμένα μετά την «εξαφάνιση» του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens και τη μη προσέλευσή του ενώπιον του ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού που χειριζόταν τότε την υπόθεση των «μαύρων ταμείων».
Η ειδική εφέτης ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα, η οποία μαζί με τον εφέτη κ. Ι. Φιοράκη διενεργούν τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο της Siemens, είχε απορρίψει με διάταξή της το αίτημα για άρση του περιοριστικού μέτρου που υπέβαλαν οι θυγατέρες και η σύζυγος του Χρ. Καραβέλα. Ετσι οι τελευταίες προσέφυγαν κατά της ανακριτικής διάταξης στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο συντάχθηκε με τις απόψεις της ειδικής εφέτου ανακρίτριας και του προτείνοντος εισαγγελέα Εφετών κ. Γ. Χατζίκου, απορρίπτοντας και αυτό με τη σειρά του το αίτημα των τεσσάρων γυναικών.

ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: