Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΔΙΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Στις δικαστικές αρχές στέλνει η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens την υπόθεση με τη ραδιοκάλυψη των τρένων του ΟΣΕ (GSM-R) που είχε αναλάβει η γερμανική εταιρεία και η οποία δεν έχει ολοκληρώσει το έργο παρά τις δύο παρατάσεις που έχουν δοθεί.
Αφορμή για την απόφαση αυτή αποτέλεσε η προχθεσινή κατάθεση του πρώην προέδρου της τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών, Ι. Κατσιούλη, ο οποίος είχε αρνηθεί να βαθμολογήσει την προσφορά της Siemens.
Ο κ. Κατσιούλης δήλωσε ότι την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ανέλαβε τελικά η γερμανική εταιρεία έπειτα από τη θετική ψήφο που παρείχαν τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, οι Ηλ. Ταλαμάγκας και Ι. Δημητρίου, ενώ ο ίδιος υποβιβάστηκε και μπήκε στο «ψυγείο».
«Η υπόθεση πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη η οποία την αγνοεί, για τον πρόσθετο λόγο ότι από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens έχει δοθεί, κατά τη δικογραφία, στην ΕΡΓΟΣΕ εκείνης της περιόδου το 8% σε προμήθεια για τα συγκεκριμένα έργα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας.

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Καμμένος αποκάλυψε ότι αν και από τον Σεπτέμβριο του 2009 έχει λήξει η δεύτερη παράταση για την ολοκλήρωση της ραδιοκάλυψης, η ΕΡΓΟΣΕ με απόφαση του κ. Ταλαμάγκα ως προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης του έργου έχει εκδώσει δύο εντάλματα πληρωμής της εταιρείας ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Πάντως, τόσο ο κ. Ταλαμάγκας όσο και ο κ. Δημητρίου που κατέθεσαν χθες επέμειναν ότι η προσφορά της Siemens ήταν η πλέον συμφέρουσα, ενώ για τις όποιες καθυστερήσεις, απέδωσαν την ευθύνη στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Εξάλλου, με επιστολή του προς την εξεταστική επιτροπή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης καταλογίζει πολιτικό κανιβαλισμό σε όσους του αποδίδουν ευθύνες για τους χειρισμούς του σε σχέση με τον ΟΣΕ και ειδικά σε ό,τι αφορά την προέκταση του προαστιακού Αθηνών-Πειραιώς. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το έργο είχε ήδη ξεκινήσει πριν αναλάβει και είχε λάβει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ όπως τόνισε τυχόν ματαίωσή του ενείχε τον κίνδυνο μεγάλης απώλειας κοινοτικών κονδυλίων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: