Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

«ΑΣΘΕΝΟΥΝ» ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ..ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...

Την τραγική εικόνα των ελλείψεων και της προχειρότητας που επικρατεί στα τρία νοσοκομεία της Ηλείας (Πύργος, Αμαλιάδα, Κρέστενα) περιγράφει σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας ο νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας.
«Η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας και περίθαλψης στο νομό Ηλείας είναι κόκκινη γραμμή για εμάς, κεντρικό θέμα διεκδίκησης, όρος αξιοπρέπειας και ζήτημα ζωής και θανάτου για όλους τους Ηλείους», αναφέρει ο κ. Καφύρας και παραθέτει τα προβλήματα των τριών νοσοκομείων αναλυτικά:

Νοσοκομείο Πύργου
* Ελλείψεις ιατρών σε βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος (το σημαντικότερο) με αποτέλεσμα για 10 ημέρες τον μήνα το νοσοκομείο Πύργου να μην εφημερεύει. Εχει γίνει προσπάθεια για αλληλοκάλυψη αλλά υπάρχουν ανεπάρκειες διότι δεν εφημερεύουν ταυτόχρονα και άλλες κλινικές.
* Ελλείψεις στο Ακτινολογικό, που ούτε αυτό εφημερεύει όλο τον μήνα.
* Ελλείψεις στα Εργαστήρια-Μικροβιολογικό (νοσοκομείο χωρίς Μικροβιολογικό δεν νοείται..., πολλές φορές παίρνουν αίματα και τα πάνε για επεξεργασία στην Αμαλιάδα!)
* Ουσιαστικά λειτουργεί καλά μόνον η ΜΕΘ και η Καρδιολογική.

Νοσοκομείο Αμαλιάδας
* Λειτουργία της νέας πτέρυγας επειγόντων περιστατικών, που είναι υπό κατασκευή.
* Κενά υπάρχουν στο ιατρικό προσωπικό και χρειάζεται να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία πρόσληψης 14 γιατρών, που είναι σε εξέλιξη.
* Κενά υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό.
* Στο λοιπό προσωπικό, μέχρι σήμερα σημαντικές ανάγκες καλύπτονται μέσω του προγράμματος stage, το οποίο φτάνει στο τέλος.
* Οι οφειλές του νοσοκομείου, οι οποίες αγγίζουν το ποσό των 9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα φτάνουν μόλις τα 50.000 ευρώ.

Νοσοκομείο Κρεστένων
* Το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό δεν λειτουργούν.
* Δεν υπάρχουν διευθυντές: 1. Ιατρικής Υπηρεσίας και 2. Διοικητικών Υπηρεσιών.

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: