Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2010

Απειλή λουκέτου για Κλινικές του Βενιζελείου!Σε κίνδυνο Ογκολογική και Γυναικολογική, παραδέχεται ο ΔΥΠΕάρχης...

Σοβαρότατο είναι το ενδεχόμενο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου να “χάσει” δύο ιδιαίτερα σημαντικές Κλινικές του, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Τόσο η Ογκολογική, όσο και η Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου βρίσκονται στο “χείλος του γκρεμού”, αφού τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο Κλινικές, είναι πολύ πιθανό να τις οδηγήσουν σε προσωρινό “κλείσιμο”.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση και στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση των διοικητών της Δημόσιας Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με τον αρμόδιο διοικητή Μάνο Φραγκιαδουλάκη να αναφέρεται σε δηλώσεις του στη σοβαρότητα του ζητήματος.
“Υπάρχει ένα πρόβλημα με την Ογκολογική Κλινική του Βενιζέλειου” ανέφερε ο κ. Φριαγκιαδουλάκης, προσθέτοντας: “Ο σημερινός διευθυντής παίρνει σύνταξη και η Κλινική μένει με έναν μόνο γιατρό. Πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε τα διάφορα ιατρικά τμήματα να δουλεύουν με αξιοπιστία και να είναι σε θέση να παρέμβουν με ασφάλεια υπηρεσίες. Είναι μία φροντίδα δική μας και συζητάμε πώς μπορούμε να βρούμε λύσεις”.

Αναφερόμενος ο κ. Φραγκιαδουλάκης στο ζήτημα της Γυναικολογικής Κλινικής, υποστήριξε: “H Γυναικολογική Κλινική υπολειτουργεί. Έχουμε δύο επιμελητές, έχουμε αποσπάσει τον έναν από το ΠΑΓΝΗ με την σύμφωνη γνώμη των διοικητών. Πιέζουμε για την γρήγορη προώθηση δύο επικουρικών και παράλληλα μπαίνει θέμα τι θα γίνει με την λειτουργία. Γιατί αυτή η Κλινική πραγματικά έχει μια προβληματική λειτουργία και δεν ξέρουμε πώς μπορεί να σταθεί”.
Σε σχέση με το ενδεχόμενο οι Κλινικές να κλείσουν, ο διοικητής της ΔΥΠΕ υποστήριξε πως στόχος είναι κάτι τέτοιο να μην πραγματοποιηθεί, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, εφόσον τίθενται ζητήματα ομαλής λειτουργίας και ασφάλειας των ασθενών. Ο στόχος είναι να ενισχύσουμε τις Κλινικές. Αν όμως αυτό είναι αδύνατο, θα οδηγηθούμε έστω σε προσωρινό κλείσιμο μέχρι να βρούμε γιατρούς” επεσήμανε ο κ. Φραγκιαδουλάκης, προσθέτοντας: “Προς το παρόν όσο βρίσκεται στη θέση του ο διευθυντής της Ογκολογικής του Βενιζελείου δεν έχουμε πρόβλημα. Όταν θα πάρει σύνταξη αυτός όμως θα υπάρχει σοβαρό θέμα. Όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θέματα γενικότερης στελέχωσης. Λείπουν οι γιατροί που απαιτούνται για να λειτουργήσουν οι κλινικές”.
Τα συγκεκριμένα ζητήματα λειτουργίας των δύο Κλινικών, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, αναμένεται να μεταφερθούν εντός της επόμενης εβδομάδας στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις.
Σύμφωνα με την διοίκηση της ΔΥΠΕ, ήδη βρίσκονται σε επεξεργασία ορισμένες προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία Κλινικών, ωστόσο επίσημα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις την ερχόμενη Τρίτη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα θέματα είναι αρκετά σοβαρά, αφού υπάρχουν θέματα τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των ασθενών και την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Του Γιάννη Ζωράκη
ΠΑΤΡΙΣ

ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: