Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!!!ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ηρθε η ώρα της επιβολής κυρώσεων στην Ε.Ε. με στόχο κατηγορίες εργαζομένων, αρχής γενομένης από τους αγρότες, με τις ευλογίες των υπουργών Οικονομίας των κρατών-μελών.
Οι 27 κατέληξαν χθες σε πολιτική συμφωνία επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στις χώρες που αφήνουν ανεξέλεγκτο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, ώστε να ενισχυθεί η δημοσιονομική πειθαρχία στα κράτη-μέλη. Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της ομάδας δράσης όπου προεδρεύει ο πρόεδρος των 27 Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, προβλέπει την παρακράτηση από τις Βρυξέλλες των επιδοτήσεων που επωφελούνται οι αγρότες και οι αλιείς από το γεωργικό Ταμείο σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες του τροποποιημένου Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο όριο του 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία). Οι εθνικές αρχές, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν στους αγρότες και αλιείς τις επιδοτήσεις, χωρίς φυσικά να αποζημιωθούν, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, από τις Βρυξέλλες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς ένα κράτος-μέλος με υψηλά ελλείμματα και χρέος θα επωμισθεί το βάρος των επιδοτήσεων; Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις χώρες της ευρωζώνης μόνο το Λουξεμβούργο δεν έχει έλλειμμα που υπερβαίνει το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Για τον Ολι Ρεν, που υπέβαλε την πρόταση, η νέα αυτή μορφή κυρώσεων είναι αναγκαία διότι θα ενεργήσει αποτρεπτικά, με αποτέλεσμα να σκεφθεί καλά μια κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αφήσει στα ύψη τα ελλείμματα και να καταβάλει τις επιδοτήσεις στους αγρότες από τον εθνικό προϋπολογισμό. Οι υπουργοί Οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έδειξαν ότι συμφωνούν με αυτή την περίεργη άποψη του Φινλανδού επιτρόπου... Επιπλέον, προτείνεται για τα «ανυπάκουα» κράτη-μέλη η αναστολή των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Συνοχής που απευθύνονται κυρίως στις φτωχότερες περιφέρειες κάθε χώρας. Και έχουμε συνέχεια...
Οι πολιτικές συμφωνίες για τις κυρώσεις αναμένεται να υιοθετηθούν οριστικά στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.
Εχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για την υποχρέωση των κρατών-μελών να υποβάλλουν κάθε άνοιξη, αρχής γενομένης από το 2011, τους εθνικούς προϋπολογισμούς στις Βρυξέλλες (Επιτροπή, Συμβούλιο), προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο ευθυγραμμίζονται με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και τη γενική στρατηγική των χωρών της ευρωζώνης.

Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

Ωραιο το ΑΓΡΟΤΙΑΣ μοιαζει με το ΞΕΝΗΤΙΑΣ, ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ και γενικα συγκινει τον λαο οπως εκανε και ο Ξανθοπουλος στον κινηματογραφο.

ΑΛΛΑ αυτοι οι ανθρωποι ΔΕΝ ειναι αγροτες ειναι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΓΕΩΚΤΗΜΟΝΕΣ, οι μονοι αγροτες ειναι οι αλβανοι που κανουν την χαμαλοδουλεια γι'αυτους.

Θελουν να βγαζουν κερδοι απο τις επιδοτησεις ;;
Τοτε να μας επιδοτουν ολους !
Αλλα ξεχασα οτι εγω ειμαι ο μαλακας που περνει παντα ρισκα και προσπαθει να βγαλει κερδος χωρις πατερουλιδες απο πανω του.

Μαλακες ΓΕΩΚΤΗΜΟΝΕΣ θελατε βαμβακια και τετοιες ασυμφορες μαλακιες, μονο και μονο για τις επιδοτησεις;;

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Megale kala ta les den xero ti gnorizeis apo afta alla se pliroforo oti afto eine kai ena metro gia na synithizoune oi malakes oi Geoktimones oti pane siga siga pros kopsimo olon ton epidotiseon