Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ... ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ..ΠΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ...ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ...

Μείωση της κερδοφορίας έως 67% και πτώση του τζίρου έως 30% παρατηρείται στον κλάδο των καπνικών προϊόντων μετά τις πρόσφατες αυξήσεις στη φορολογία, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της MRB Hellas.
Αντικείμενο της έρευνας ήταν η διερεύνηση της γνώμης των περιπτερούχων και του κοινού σχετικά με "την αποτύπωση της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στα προϊόντα καπνού και το κάπνισμα" και "την αποτύπωση συμπεριφοράς των περιπτερούχων απέναντι σε θέματα που αφορούν τον κλάδο τους και το κάπνισμα".

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας προς το ευρύ κοινό, το 28% των ερωτηθέντων καπνιστών δηλώνουν ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές των τσιγάρων, θα στραφούν προς τα φτηνά και τα στριφτά τσιγάρα, ενώ ένας στους δύο καπνιστές απαντούν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να ενημερώνονται στα περίπτερα από τις καπνοβιομηχανίες για νέα σήματα τσιγάρων, ειδικές τιμές προσφορών ή κάθε άλλη σχετική πληροφορία.
Από τα ευρήματα της έρευνας προς τους περιπτερούχους, το 72% κρίνει αρνητικά τη διαβούλευση μεταξύ των περιπτερούχων και του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις αυξήσεις στη φορολογία/τιμές των τσιγάρων, κατά τους τελευταίους έξι μήνες (20% θετικά), ενώ 54% κρίνει αρνητικά την αντίστοιχη διαβούλευση με το υπουργείο Υγείας (31% θετικά). Επίσης, το 12% απάντησε ότι, κατά τους τελευταίους έξι μήνες, τους έχουν προσεγγίσει συχνότερα, απ΄ ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, για να τους προωθήσουν λαθραία τσιγάρα. Στην ερώτηση, τι θα συμβεί στην επιχείρησή τους, σε μια ενδεχόμενη νέα αύξηση στην τιμή των τσιγάρων, το 56% απάντησε ότι θα μειωθεί ο τζίρος τους και το 43% ότι θα κλείσει η επιχείρησή τους.

Στην ομιλία του σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης, κ. Ιωάννης Πλακόπουλος, έκρινε αναποτελεσματικές τις τελευταίες αυξήσεις στα τσιγάρα και προέβαλε ως επιτακτική ανάγκη την αναθεώρηση του πλαισίου φορολόγησης (μείωση των συντελεστών φορολόγησης) από το Υπουργείο Οικονομικών. Μια τέτοια ενέργεια, δήλωσε, θα περιορίσει τη ζήτηση για φθηνότερα τσιγάρα, στριφτά, λαθραία, με αποτέλεσμα και το κράτος να μην χάνει έσοδα, αλλά και το λιανεμπόριο και ο ευρύτερος κλάδος του καπνού να μην απειλείται με αφανισμό, αφού έχει ήδη εκμηδενιστεί το περιθώριο κέρδους του.

ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: