Σάββατο, Ιουλίου 10, 2010

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟ

Νέα σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Σχολιάζοντας την υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, υπογραμμίζοντας ότι "όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια έντονη κινητοποίηση από την πλευρά της ηγεσίας του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου ώστε να μην υπάρξουν διαρροές".

"Θα έλεγε κανείς", είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, "ότι αυτό επιτεύχθηκε και με μια λαθροχειρία της τελευταίας στιγμής του υπουργού Εργασίας μέσα στη βουλή, ο οποίος δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και αφότου είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ότι επήλθε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για το θέμα της διαιτησίας και αυτό ήταν παντελώς ψευδές".
"Όμως φαίνεται ότι ο κ. Λοβέρδος δεν έχει κανένα λόγο να μην προβαίνει σε ψευδείς δηλώσεις", πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας. "Δεν έχει καμιά αναστολή, δεν αισχύνεται, δεν ντρέπεται, βγαίνει δημόσια και λέει πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, έχοντας όμως επίγνωση ότι δεν ισχύουν. Βγήκε λοιπόν στο κοινοβούλιο και δήλωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία. Συμφωνία δεν έχει επέλθει και αυτό το οποίο υπάρχει είναι η έντονη πίεση από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να μην περάσει είτε δια νόμου είτε δια διατάγματος η κατάργηση στην πραγματικότητα του ΟΜΕΔ", σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για παταγώδη αποτυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ και τα έσοδα που αποφέρει στο κράτος. "Ο ΦΠΑ ενώ αυξήθηκε για τους καταναλωτές, ο στόχος που ήταν έσοδα αυξημένα από τον ΦΠΑ σε ύψος 15% είναι μόλις στο 1,5%. Και αυτό διότι έχει πέσει τόσο η κατανάλωση που τα έσοδα από τον ΦΠΑ είναι πολύ χαμηλότερα από το αναμενόμενο" ανέφερε.
Τέλος, για την αναζωπύρωση των σεναρίων σε σχέση με τις πρόωρες εκλογές μετά και τη δήλωση του Χάρη Καστανίδη σημείωσε: "Εγώ και χθες στην βουλή εξέφρασα την άποψη ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει ήδη εκπνεύσει. Δεν νομίζω ότι θα έχει καμιά άλλη πίστωση χρόνου. Θεωρώ ότι δυο ζητήματα είναι κρίσιμα μπροστά μας. Το ένα είναι, ποια θα είναι στο κοινωνικό πεδίο η αντίδραση και η οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων, της κοινωνίας συνολικά και το δεύτερο είναι τι μορφή θα πάρει η εκλογική καταμέτρηση που έχουμε μπροστά μας και αναφέρω στην αναμέτρηση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που αυτή την φορά δεν θα έχουν και τόσο πολύ αυτοδιοικητικό άρωμα. Εάν λοιπόν δεν έχουμε άλλες εξελίξεις, αν και κανείς δεν ξέρει σ’ αυτό το πεδίο αντίδρασης πως θα είναι τα πράγματα από τον Σεπτέμβρη και με την χθεσινή περίεργη δήλωση του κ.Καστανίδη, η εκλογική αναμέτρηση τον Νοέμβρη παίρνει εκ των πραγμάτων ένα χαρακτήρα δημοψηφίσματος απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.".

ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: