Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2010

ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΧ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

"Οι περισσότεροι Έλληνες αλλά και οι ξένοι τουρίστες, που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, δέχτηκαν με ικανοποίηση την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για επιστράτευση των ιδιοκτητών ΔΧ φορτηγών με την ελπίδα, ότι θα τεθεί γρήγορα τέρμα στο χάος που επικρατεί στη χώρα λόγω της έλλειψης υγρών καυσίμων". Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε σήμερα η ανταποκρίτρια της δημόσιας ραδιοφωνίας ΒΝΡ στην Ελλάδα, το μέτρο της κυβέρνησης, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των πρατηρίων βενζίνης και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την απεργία.

Αφού αναφέρθηκε στα κρούσματα αισχροκέρδειας (αμόλυβδη με τιμή δύο ευρώ το λίτρο), η Βουλγάρα ανταποκρίτρια Κάτγια Πέεβα σχολίασε, ότι η ελληνική κοινωνία υποστηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για απελευθέρωση των λεγόμενων "κλειστών επαγγελμάτων" με γνώμονα τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τη μείωση των τιμών των υπηρεσιών.

Στο μεσημεριανό δελτίο της, η δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ αναφέρθηκε στην έκκληση της ένωσης των Ελλήνων ξενοδόχων και άλλων φορέων να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τα βουλγάρικα ΜΜΕ κάλυψαν με λεπτομερή ρεπορτάζ τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ στο χθεσινό Τύπο υπήρχαν αναφορές ότι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας έρχονταν για να γεμίσουν βενζίνη σε παραμεθόριες πόλεις της Νότιας Βουλγαρίας.

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι μεταφορές στην Ελλάδα αφορούν άμεσα τους Βούλγαρους φορτηγατζήδες αλλά και άλλες επαγγελματικές ομάδες οπότε έχουν κάθε λόγο τα βουλγάρικα ΜΜΕ να μιλούν για την απεργία των ιδιοκτηρών ΔΧ φορτηγών.
Εδώ και κάποια χρόνια που η Βουλγαρία μπήκε στην ΕΕ έχουν καταλάβει το εμπόριο στη Βόρεια Ελλάδα, είτε με δικά τους φορτηγά είτε εργαζόμενοι με μεροκάματα της πείνας, για τα εληνικά δεδομένα, ως φορτηγατζήδες. Στον δε Έβρο, άπ' όπου κατάγομαι αν κάνεις βόλτα από το Ορμένιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη ζήτημα να συναντήσεις 2 φορτηγά με ελληνικές πινακίδες, ατνιθέτως σε μια διαδρομή 1 ώρας συναντάς 50 φορτηγά βουλγάρικα και 10 τούρκικα.
Και δεν είναι μόνο γι' αυτό που οι Βούλγαροι έχουν λόγο να μιλούν για την εν λόγω απεργία. Καθημερινά τη Βουλγαρία επισκέπτονται πλήθος Ελλήνων για ψώνια από βουλγάρικα σουπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης υπόδησης, βενζίνη κ.ο.κ αλλά και για να λάβουν "υπηρεσίες" : οδοντιατρικές, ψυχαγωγικές, συνεργεία αυτοκινήτων κ.ο.κ

Εύχομαι κάποτε οι "καλοι" μας πολιτικοί να ξυπνήσουν, να αποχτήσουν εθνική συνείδηση.