Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ SIEMENS ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να αποστείλει η εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, τα στοιχεία που διαθέτει για τις 164 «αμαρτωλές» συμβάσεις της γερμανικής εταιρείας με τα νοσοκομεία.
Η Επιτροπή αποφάσισε και την αποστολή των πορισματικών εκθέσεων για το Λαϊκό νοσοκομείο και την ΔΕΠΑΝΟΜ στο ΣΔΟΕ, διότι εντοπίστηκε έκδοση εικονικών τιμολογίων και μη παρακράτηση φόρου.
Παράλληλα, ζητήθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία τα ονόματα των μελών των επιτροπών που συνέταξαν και παρακολούθησαν τους διαγωνισμούς.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σ. Βαλυράκης έκανε λόγο "για διάτρητους διαγωνισμούς και κατά την διαφάνεια και κατά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και κατά το κόστος των συμβάσεων", υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει διαφθορά "σε απίστευτο εύρος και βάθος σ΄ ότι αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες των νοσοκομείων".

Εν τω μεταξύ, σε επιστολή του προς της Εξεταστική ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα Π. Ξυνής ενημέρωσε για τις προσφορές συντήρησης και προμήθειας προϊόντων που "είναι φθηνότερες από το μέσο όρο αντίστοιχων προϊόντων και υπηρεσιών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης κατά 25%".
Παράλληλα, δεν έκανε καμία αναφορά στην "μαύρη περίοδο" της Siemens, ισχυριζόμενος ότι "δεν μπορώ να κρίνω οτιδήποτε μπορεί να έχει συμβεί στο παρελθόν καθώς ανέλαβε καθήκοντα μόλις το 2009". "Η νέα SIEMENS Ελλάδος όπως αυτή προέκυψε μετά το σκάνδαλο, συμμετέχει σε όλους τους διαγωνισμούς με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα", πρόσθεσε.
Τον ορισμό εφέτη που θα αναλάβει τις "διαπραγματεύσεις" μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να στεφτεί με επιτυχία το ταξίδι που προτίθεται να κάνει η εξεταστική επιτροπή στο Μόναχο προκειμένου να εξετάσει τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων, αλλά και τον Μ. Χριστοφοράκο αποφάσισε η Επιτροπή. "Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα ταξίδι που δεν θα φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα για την επιτροπή και για τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο Σ. Βαλυράκης.

ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: