Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΨΕΙ 39.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ...

Πρωτοφανής είναι η οικολογική καταστροφή στη Ρωσία από τα πύρινα μέτωπα, ενώ έχουν ήδη καεί 39.000 στρέμματα δάσους που παρέμενε μολυσμένο από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ με τις αρχές να προσπαθούν να περιφρουρήσουν τις υπόλοιπες εκτάσεις.
Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ευρώπη.
Όσον όμως αφορά τη Ρωσία, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν τα ραδιενεργά σωματίδια εξαπλώθηκαν με τον καπνό.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, η μολυσμένη περιοχή του Μπριάνσκ ελέγχθηκε για ραδιενέργεια μετά την κατάσβεση έξι πυρκαγιών χωρίς να εντοπιστεί αύξηση της ραδιενέργειας στον αέρα.

Η κατάσταση στη Μόσχα την Τετάρτη ήταν καλύτερη με το νέφος από τις πυρκαγιές να έχει μειωθεί και τη θερμοκρασία από τις πυρκαγιές να έχει υποχωρήσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, η θερμοκρασία είναι 9 βαθμούς Κελσίου άνω του φυσιολογικού για τη Μόσχα αυτή την εποχή.
Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ρωσίας Γιώργος Παπανδρέου και Βλαντίμιρ Πούτιν με κύριο θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη Ρωσία.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας σχετικά με την κατάσταση που προκλήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές και προσέφερε βοήθεια.
Σημειώνεται ότι ο ρώσος πρωθυπουργός ανέλαβε ρόλο πιλότου πυροσβεστικού αεροσκάφους και προχώρησε σε δύο ρίψεις νερού...

ΠΡΕΖΑ TV
11-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: