Τρίτη, Αυγούστου 31, 2010

ΠΆΓΙΟ ΑΊΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΏΝ ΑΡΧΏΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ Η ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ ΤΟΥ 424

Με ένα ισχυρό "χαρτί" στα χέρια τους, τη δωρεάν παραχώρηση από το δήμο Θερμαϊκού ιδιοκτησίας 100 στρεμμάτων στην περιοχή της Περαίας, ξεκινούν αύριο 1η Σεπτεμβρίου, επίσημα, τη θητεία τους οι νέες πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίες εξελέγησαν στις αρχές Μαΐου.
Ο δήμος Θερμαϊκού οριστικοποίησε τη δωρεά με απόφασή του στις 19 Αυγούστου και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων του ακαδημαϊκού ιδρύματος, που αναμένεται, σε βάθος χρόνου, να αποσυμφορήσουν τις σημερινές εγκαταστάσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σε σημερινή απολογιστική Σύγκλητο που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο, η απερχόμενη πρυτανεία παρουσίασε τον 4ετή απολογισμό της διοίκησής της, παρουσία των νέων πρυτανικών αρχών. Νέος πρύτανης αναλαμβάνει ο καθηγητής Ιωάννης Χατζηδημητρίου, με αντιπρυτάνεις τους καθηγητές Χρήστο Κωνσταντάτο και Χάρρυ Παπαπανάγο, και τον αναπληρωτή καθηγητή, Αχιλλέα Ζαπράνη, με θητεία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014.

Ο νέος πρύτανης χαρακτήρισε σημαντικό βήμα για το πανεπιστήμιο την παραχώρηση της έκτασης στην Περαία, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα μεταφοράς τμημάτων, που ασφυκτιούν στις σημερινές εγκαταστάσεις.
Ο κ. Χατζηδημητρίου διευκρίνισε ότι η λύση της Περαίας είναι μακροπρόθεσμη, και για τον λόγο αυτό το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα θέσει εκ νέου αίτημα στις αρμόδιες αρχές για την παραχώρηση, τουλάχιστον ενός μέρους, των εγκαταστάσεων του γειτονικού πρώην στρατιωτικού στρατοπέδου 424. «Η λύση αυτή στο πρόβλημα στέγασης του πανεπιστημίου είναι πιο άμεση, καθώς θα χρειαστεί μόνο ανακαίνιση των κτισμάτων», είπε.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας φοιτούν σήμερα περίπου 5.000 ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές και περίπου 1.500 μεταπτυχιακοί.
«Δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε με νέα τμήματα και εκπαιδευτικό προσωπικό, αν και έχουμε τη δυναμική, τη στιγμή που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε αυτό τον αριθμό φοιτητών, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, αιθουσών, εργαστηρίων κ.ά.», δήλωσε ο νέος πρύτανης.

ΠΡΕΖΑ TV
31-8-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To 424 prepei na dwthei sto pamak alla kai na xrhsimopoihthei mono ws xwroi didaskalias (amfitheatra).
Oi prytaneis den mas lene gia ta peiramata kai kati alles paparies pou akougontai oti tha ginontai se synergasia me to strato. Epishs na frontisoun na fygoun oi kameres kai to koudouni apo mia aithousa tou pamak giati tha ginei ths poutanas