Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ 71Η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ;;;ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

Πριν λίγες μέρες σας στείλαμε και δημοσιευσατε το παρακάτω κείμενο με αφορμή τον άδικο χαμό δυο συναδέλφων και τον τραυματισμό άλλων μετά από τροχαίο.
Χθες όπως πιθανόν θα διαβάσατε ένας 19χρονος στρατιώτης βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο στρατόπεδο. Συνδέσατε όμως τα δυο γεγονότα; Εγώ απλά θα αναφέρω ότι η μονάδα που συνέβη το περιστατικό ανήκει στην ίδια ταξιάρχία που άνηκει και η μονάδα Μηχανικού που συνέβη το ατύχημα προ ημερών. Ίδια ταξιαρχία, η περίφημη Αερομεταφερόμενη, ίδια πόλη, ίδιες διαταγές, ίδιες συνθήκες, ίδια εκπαίδευση αλλά κυρίως ίδιος ταξίαρχος. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα αλλά μπορεί και να σημάινει και πολλά. Τυχαίο;;;
Αν θυμάστε το προηγούμενο κείμενο θα θυμάστε το τελευταίο κομμάτι. Σας το μεταφέρω "Κλίνοντας θα ήθελα να πω μερικά ακόμα πράγματα. Εδώ και πολύ καιρό κάποιοι από μας με καταγγελίες και δημοσιεύματα προσπαθούμε να αφυπνίσουμε κάποιους για το τι συμβαίνει στην 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και με το άτομο που την διοικεί. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε τραγικά και φοβάμαι πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόλις δυο μέρες μετά το ατύχημα ο ταξίαρχος μίλησε για το «αίμα που πρέπει να χύσει κάποιος» αν θέλει να μείνει στην ταξιαρχία! Ο ταξίαρχος για χάρη της εικόνας και του εντυπωσιασμού με παράνομες διαταγές παίζει με την ασφάλεια του προσωπικού. Δεν θέλω να σας κουράσω αλλιώς θα σας ανέφερα σειρά από δραστηριότητες που γίνονται με το έτσι θέλω του ταξιάρχου χωρίς να προβλέπονται και πάντα με κίνδυνο του προσωπικού. Αν υπάρχει βούληση και δεν υπάρχει συγκάλυψη κάποιοι πρέπει να τα ψάξουν αυτά πριν θρηνήσουμε και άλλες αθώες ψυχές. Αν θέλει να το ψάξει κάποιος εισαγγελέας θα βρει πολλά στοιχεία για αυτά που λέω. Αν η κατάσταση συνεχιστεί σημαίνει πως υπάρχει μεγάλο «δόντι» που καλύπτει τον υπεύθυνο και όλοι στην ηγεσία του στρατού είναι συνυπεύθυνοι για τα θύματα που υπήρξαν και σίγουρα θα ξανάυπάρξουν!!!"
Ή εμείς είμαστε προφήτες που μέρες πριν είχαμε επισημάνει πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη ή και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να αφήνουν κάποιον ταξίαρχο να κόβει τις βόλτες του με την αμαξάρα του, να βγάζει αυθαίρετες διαταγές, να θέτει σε κίνδυνο ζωές στρατιωτών και στελεχών χωρίς συνεπειες και έλεγχο.
Ελπίζοντας επιτέλους τα παραπάνω να αφυπνίσουν κάποιον από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κλείνουμε με την ευχή να σταματήσει αυτό το άδικο θανατικό που κατατρέχει την ταξιαρχία. Ευχόμαστε να διαψευστούν όλοι αυτοί που λένε πως τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει τον ταξίαρχο και πως όσο καταλαβαίνει πως είναι τελειωμένος από την υπηρεσία στις επερχόμενες κρίσεις, τόσο θα σκληρένει την στάση του από εκδικητικότητα εναντίον του προσωπικού του.

Αφιερωμένο στους αδικοχαμένους της 71ης Αερομεταφερόμενης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2010

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η 71 αερομεταφερομενη αποτελει την αιχμη του δορατος του β σωματος..πρεπει η εκπαιδευση να ειναι σκληρη συν οτι οι περισσοτεροι ειναι επαγγελματιες εποπ που την εχουν επιλεξει..

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=bJiXf1lwr8g ενα μικρο αποσπασμα απο τη εκπαιδευση στην 71 αερομεταφερομενη ταξιαρχια..

Ανώνυμος είπε...

ακομα αυτο το μουνοπανο ο Θάλασσας ειναι ταξιαρχος?

δεν βρεθηκε ακομα κανενας χριστιανος να τον θαψει ζωντανο και να χεσει απο πανω?

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 1.09: ειναι ακομα ο Θαλασσας στον στρατο??? Τον ειχα δ/κτη στο 596 στη κομοτηνη το 1996. ΕΓΙΝΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΗΤΑΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

1.09 μπα ολοι μονο λογια ειναι σαν κι εσενα!και προσοοοοοοοοοοοχη!κιλωτες!

Ανώνυμος είπε...

'Χθες όπως πιθανόν θα διαβάσατε ένας 19χρονος στρατιώτης βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο στρατόπεδο. Συνδέσατε όμως τα δυο γεγονότα; Εγώ απλά θα αναφέρω ότι η μονάδα που συνέβη το περιστατικό ανήκει στην ίδια ταξιάρχία που άνηκει και η μονάδα Μηχανικού που συνέβη το ατύχημα προ ημερών. Ίδια ταξιαρχία, η περίφημη Αερομεταφερόμενη, ίδια πόλη, ίδιες διαταγές, ίδιες συνθήκες, ίδια εκπαίδευση αλλά κυρίως ίδιος ταξίαρχος. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα αλλά μπορεί και να σημάινει και πολλά. Τυχαίο;;;' O 19χρονος τσιγγανος οπως εγραψες και εσυ πρεζα ηταν ι4 αρα απoκλειται να πιεστικε λογω εκπεδευσης αφου οι ι4 κανουν αοπλη θητεια..καλο ειναι και εσυ και οι υπολοιποι πριν αρχισετε να βριζετε τον στρατο και να κατηγορειτε αξιωματικους και διοικιτες να ερευνατε ενα θεμα..

Ανώνυμος είπε...

Το τροχαίο που αναφέρεις ΠΡΕΖΑ θα πρέπει να ξέρεις ότι το δημιούργησε ένας Τούρκος νταλικιέρης ο οποίος κοιμήθηκε στο τιμόνι με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο όχημα των στρατιωτών με το τραγικό αυτό δυστυχώς αποτέλεσμα. Αυτοί δε επέστρεφαν από κάποια άσκηση. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να μπερδεύεις τα πράγματα και να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Διότι νομίζω ότι κανένας προιστάμενος δεν θέλει το κακό για το προσωπικό του αλλά ούτε και ο Ταξίαρχος…. Διέταξε!!! τον νταλικιέρη να κοιμηθεί.
Επίσης νομίζω ότι κανένας πολίτης προιστάμενος δεν πάει στο σπίτι του ή τιμωρείται εάν οι υφιστάμενοί του εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο και μάλιστα εάν αυτοί δεν φταίνε.
Και μια ερώτηση. Έχεις πάει φαντάρος; Αν ναι τόσο πολύ σε μισούσαν οι διοικητές σου που να ήθελαν το κακό σου; Tόσες αυθαίρετες διαταγές σου έδιναν ώστε να κινδυνεύσει η ζωή σου; Δεν νομίζω. Διότι είσαι ακόμη ζωντανός.
Εγώ επειδή πήγα φαντάρος διαπίστωσα ότι το πρώτο μέλημα των Αξιωματικών ήταν η ασφάλεια του προσωπικού.
Πρόσεχε λοιπόν τι λες διότι ο στρατός είναι μεν σκληρός αλλά αυτοί που τον αποτελούν παρά τις δυσκολίες είναι υπερήφανοι γι’ αυτόν. Άντε γειά.

Ανώνυμος είπε...

Ολα μια χαρά είναι στην ταξιαρχία.Ταξίαρχος είναι ο κ.Καβαδίας.Το οτι υπήρξε μια αυτοκτονία και ένα ατύχημα δεν σημαίνει ότι φταίει ο ταξίαρχος.Εξάλου μην ξεχνάμε οτι στρατός είναι και όχι σχολείο.