Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

ΜΕ 7,5 ΜΟΝΆΔΕΣ ΠΡΟΗΓΕΊΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΡΌΘΕΣΗ ΨΉΦΟΥ – ΧΑΜΗΛΆ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΆ ΤΩΝ ΔΎΟ ΜΕΓΆΛΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ...ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ

Απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πολίτες. Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του MEGA, το 79,6% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι. Η περιοριστική πολιτική του Μνημονίου προκαλεί δημοσκοπική φθορά στο ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως δεν μεταφράζεται σε ενίσχυση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος (65,7%) και σχεδόν καθολική (92,7%) στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Στο ερώτημα αν θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται μοιρασμένη. Το 48,5% δηλώνουν ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα και το 48,1% ότι δεν θα χρειαστούν.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,1% της Νέας Δημοκρατίας. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO (διενεργήθηκε στις 26 Απριλίου) το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει πτώση δύο μονάδων στο ποσοστό του (από 30,6% σε 28,6%) ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να διατηρεί το ποσοστό της στα ίδια επίπεδα (21,1% από 21%).

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 9% των προτιμήσεων, (8,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ο ΛΑΟΣ το 6,8% (από 6,9%), ο ΣΥΡΙΖΑ το 2,8% (από 3,2%) ενώ οι Οικολόγοι εμφανίζονται να έχουν ενισχυθεί καθώς από 1,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση έχουν ανέβει στο 2,8%. Η Δημοκρατική Αριστερά, συγκεντρώνει το 1,7% των προτιμήσεων. Το άκυρο και το λευκό, φτάνει στο 17% (15,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 10,2% (από 12,1%).

ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός ο Θεοδωρικάκος δεν ντρέπετε καθόλου θέλει να πιστέψουμε το στημένο γκάλλοπ του.
Είπαμε αλλά όχι κι έτσι

flash είπε...

Πλεον ουτε να κρυψουν τα αποτελεσματα δεν μπορουν.Θα σας παρουν με τις πετρες ρεεεεεε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2,8 oi epanastates tou tsiriza?..