Τρίτη, Αυγούστου 10, 2010

ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΕΣ "Χ" ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΛΕΜΕ...

ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ...ΕΝΩ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

Από ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης με ακτίνες Χ, αντίστοιχα με αυτά που διαθέτουν τα αεροδρόμια, θα περνούν οι πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με κυβερνητικό σχέδιο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το φθινόπωρο.Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, το θέμα της ασφάλειας των δημοσίων κτιρίων απασχόλησε έντονα την κυβέρνηση. Τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη διαμόρφωσαν μία ενιαία πολιτική αυξημένης ασφάλειας των δημοσίων κτιρίων, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Τις επόμενες μέρες -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να δοθεί εγκύκλιος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Εσωτερικών προς όλα τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με την οποία θα εγκατασταθούν μηχανήματα ανίχνευσης στην είσοδο των δημόσιων κτιρίων τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τις χειραποσκευές που διαθέτουν.
Εντονος προβληματισμός υπάρχει για τους υπαλλήλους που θα κληθούν να χειριστούν τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων επικράτησε η σκέψη να αναλάβουν τον χειρισμό των ανιχνευτικών μηχανημάτων οι ειδικοί φρουροί της αστυνομίας.

Η δύναμη όμως του συγκεκριμένου σώματος είναι περιορισμένη όπως και η δυνατότητα νέων προσλήψεων, οπότε και φαίνεται να επικρατεί η άποψη της εκπαίδευσης εν ενεργεία υπάλληλων, στη χρήση των νέων μηχανημάτων, οι οποίοι θα πραγματοποιούν τους ελέγχους σε συνεργασία με τους αστυνομικούς που φρουρούν τα δημόσια κτίρια.
Μέχρι στιγμής ακολουθείται ένα αυστηρότερο πρωτόκολλο ελέγχου των επισκεπτών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Στο υπουργείο Εσωτερικών η διαδικασία εφαρμόζεται ακόμα και για τους δημοσιογράφους.

Ν. ΤΣΙΤΣΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: