Κυριακή, Αυγούστου 01, 2010

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ – ΖΗΤΟΥΝ ΑΡΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ...

Προς εκτόνωση – όπως όλα δείχνουν - οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ των Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και της κυβέρνησης, μετά τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης.
Οι επαγγελματίες μεταφορείς θα έχουν το μεσημέρι της Κυριακής και νέα έκτακτη Γενική στη διάρκεια της οποίας, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρός τους, κ. Τζωρτζάτος, θα προτείνει την αναστολή της απεργίας και την έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση.

Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί, δεδομένου ότι η απεργία τους σταδιακά εκφυλίζεται, καθώς η αγορά τροφοδοτείται με ταχείς ρυθμούς με καύσιμα.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.
Πάντως η τροφοδοσία της αγοράς, κυρίως με καύσιμα, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς από τα ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα. Στην περιοχή της Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και εκτιμάται ότι σύντομα η αγορά θα ομαλοποιηθεί.

ΠΡΕΖΑ TV
1-8-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενταξει ελληνες,
λυθηκε το μεγαλο προβλημα σας, το οτι δεν μπορουσατε να πατε διακοπες δηλαδη.

να περασετε καλα τωρα γιατι με την δικη σας βοηθεια απο σεπτεμβρη θα πεσει ανελεητη πρασινη σοσιαλιστικη πουτσα παντου.
θα κοπουν δωρα, μισθοι, ωραρια, συμβασεις, νεοι φοροι, τελη, εισφορες και πολλα πολλα πολλα αλλα.

και αν πατε διακοπες ξανα γραψτε μου.

παντως λυθηκε το μεγαλο σας προβλημα να πατε 1 εβδομαδα διακοπουλες τωρα οποτε απο σεπτεμβριο μουκο και ανοιξτε κωλους..
σας παιξανε τα καναλια τους μια χαρα παλι.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΑΡΝΙΑ.
ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ.

Unknown Identification Data είπε...

Τελικά ο έλληνας πρέπει να έχει πάρα πολλά λεφτά! και 3€ να πάει η βενζίνη πάλι με το αμάξι του θα πάει WC! ΚΆΝΤΕ ΜΙΑ ΒΌΛΤΑ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΆΔΙΚΑ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΟΥΡΈΣ που περιμένουν. η μας δουλευουν η τους δουλεύουμε

Ανώνυμος είπε...

Ώρα για συστράτευση!
Από Κίνηση Πολιτών Αστακού

Αγαπητέ συμπολίτη,
Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής της, η Κίνηση Πολιτών Αστακού ήταν πάντα παρούσα στα προβλήματα του τόπου εκφράζοντας με ειλικρίνεια την άποψή της, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε πρόσφατα, όταν Κίνηση αποτέλεσε τη μοναδική φωνή ενάντια στη φούσκα της αραβικής «επένδυσης» στο πολύπαθο Πλατυγιάλι και τελικά κατάφερε να πρωτοστατήσει στην αφύπνιση των συμπολιτών μας.
Με βασικό δεδομένο ότι οι εξελίξεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας τρέχουν και ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον κερδίζει διαρκώς έδαφος στη συνείδηση των συμπολιτών μας, καλούμε τους απανταχού Αστακιώτες σε...

συστράτευση. Στόχος μας να δώσουμε δυναμικό παρών για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς όφελος του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων κρίσιμων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό το πλαίσιο που προσδιορίζει ο «Καλλικράτης».
Για το λόγο αυτό σε καλούμε προσωπικά στην επόμενη συγκέντρωσή μας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου Αστακού την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 και ώρα 20:00 προκειμένου να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό σου πιστεύω, ούτε η όποια κομματική σου ταυτότητα. Μας αρκεί να αγαπάς αυτόν τον τόπο όσο εμείς και να συμμερίζεσαι την αρχή μας ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκής, ενεργός και καθολική αλληλεπίδραση των μελών μας κοινωνίας με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου. Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία με ειλικρίνεια και τόλμη.

Ανώνυμος είπε...

καλα δεν το συζυταμε απο το σεπτεμβριο...ποιος ειδε τον θεο και δεν φοβιθηκε!
ενοιτε οτι τσιγκινα βρακια θα φοραμε να οταν κυκλοφοραμε να μην μας μπενουν πουτσες στον κωλο!
και ολο λενε..που εισαι ακομα...τα χειροτερα ερχονται,ερχονται
Ε ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΔΗ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΣΚΩΤΟΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ?