Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

ΓΣΣΕ: «ΌΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η κυβέρνηση θα πρέπει να μην υποκύψει στις πιέσεις της Τρόικας για πώληση του 40% των κερδοφόρων μονάδων της ΔΕΗ καθώς κάτι τέτοιο θα φέρει αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας και θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τις μικρές καταναλώσεις,τονίζει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, κ. Β. Μπουζούλας.

Ο Β. Μπουζούλας υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή, με την οποία η τρόικα επιχειρεί να “ανοίξει” την αγορά, δεν θα υποστηρίξει έναν υγιή ανταγωνισμό και θα λειτουργήσει εις βάρος των ευπαθών ομάδων που καταναλώνουν 800 Κwh. Ο ίδιος εκτιμά ότι "η λογική της «απελευθέρωσης» δεν θα δημιουργήσει αντιαναπτυξιακή πολιτική, δίνοντας, ταυτόχρονα, δύναμη στο ολιγοπώλιο, που δημιουργείται στην ΕΕ”.

Στην ανακοίνωσή του, ο γ.γ. της ΓΣΣΕ αναφέρει επίσης ότι: "η επιβολή αυτή αντικατοπτρίζει σαφώς το κέρδος των ολιγοπωλίων, αλλά δεν απαντά πρωτίστως στην ασφάλεια και την αντιπλημμυρική προστασία των υδροηλεκρικών, δεν απαντά στις υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας ή τις Επικουρικές Υπηρεσίες ή την εφεδρεία, που είναι άμισθη για τη ΔΕΗ ΑΕ, μέσα στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού. Δεν απαντά στην παροχή υπηρεσιών άρδευσης, ύδρευσης και στην κοινωνική παροχή (αγροτών και πολυτέκνων). Δεν απαντά τέλος στα ανείσπρακτα τέλη των δήμων, ΥΠΕΧΩΔΕ (φωτισμός δημοσίων οδών,), υπουργείων, σχολικών κτηρίων κλπ, όπως και στα δυσθεώρητα χρέη, όπως, για παράδειγμα, της ΔΕΠΑ ή άλλων κοινωνικών παροχών”.

Τέλος, ο κ. Μπουζούλας αναφέρει ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι αρνητική προς την Τρόικα, ώστε να προστατευθεί ο ελληνικός μας πλούτος. “Δεν πουλάμε τα εθνικά μας προϊόντα σε κερδοσκόπους και αεριτζίδες, δεν μας το επιτρέπει ο πολιτισμός και η ιστορία μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: