Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2010

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ..ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ...ΟΠΟΤΕ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Διευκρινιστικές δηλώσεις με τις οποίες αναφέρει ότι η Κομισιόν δεν ζητάει νέες μειώσεις δαπανών από την Ελλάδα στο έγγραφο επικοινωνίας που απέστειλε στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών, έκανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφαζ μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία. Όπως τονίζει, η «έξτρα» μείωση τέσσερα δισ. στις δαπάνες που χρειάζεται για την αντιστάθμιση της φτωχής πορείας των εσόδων, θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα εάν η χώρα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς.
"Δεν ζητάμε από την Ελλάδα να κάνει περαιτέρω περικοπές" τονίζει ο Αλταφαζ, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο για μείωση 8% του ΑΕΠ μέσα στο 2010.

Ο Αλταφάζ, ξεκαθάρίζει πως τα τέσσερα δισ. ευρώ σε περαιτέρω περικοπές δαπανών ήταν ήδη δέσμευση της κυβέρνησης και ότι στην παρούσα φάση έχει ξεπεράσει τις δεσμεύσεις τις για τους πρώτους έξι μήνες. Μέχρι και τον Ιούνιο, η μείωση στις δαπάνες ήταν στα 5,6 δισ.
Στο έγγραφο της η Κομισιόν σημειώνει πως θα χρειαστεί περαιτέρω μείωση των δαπανών κατά τέσσερα δισ. (η οποία για την ώρα έχει ήδη επιτευχθεί) για να αντισταθμιστούν οι μειωμένες εισπράξεις και λοιπές διαρροές δαπανών σε άλλους κυβερνητικούς τομείς.
"Το ταβάνι για τις τρέχουσες δαπάνες στο 2010 είναι στα 67 δισ." τόνισε ο Αλταφάζ προσθέτοντας ότι οι πραγματικές δαπάνες δεν πρέπει να ξεπεράσουν τα 64 δισεκατομμύρια.
"Έτσι και η Ελλάδα συνεχίσει με αυτόν το ρυθμό τους επόμενους μήνες, οι δαπάνες θα μειωθούν περισσότερο από τέσσερα δισ. πέραν των στόχων, χωρίς επιπλέον μέτρα".
"Παρόλα αυτά, οι αρχές θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για επιπλέον μειώσεις σε περίπτωση που σημειωθεί καθυστέρηση στις εισπράξεις" καταλήγει στις δηλώσεις του.

ΠΡΕΖΑ TV
20-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: