Τρίτη, Αυγούστου 24, 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Πληθαίνουν τα παράπονα και οι καταγγελίες των πολιτών για το Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα για το Τμήμα Αιμοδοσίας. Εθελοντές και πολίτες επισημαίνουν πως η αιμοδοσία κατεβάζει «ρολά» το σαββατοκύριακο και δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα.

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν στο Νοσοκομείο Βόλου και καταφεύγουν σε καταγγελίες.
Ειδικότερα, αναγνώστες επισημαίνουν πως έσπευσαν στο Νοσοκομείο τούς τελευταίους δύο μήνες κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, προκειμένου να δώσουν αίμα πριν φύγουν για τις διακοπές τους.
Ωστόσο ενημερώθηκαν πως δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα και θα έπρεπε να επιστρέψουν στο Τμήμα κάποια στιγμή από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή.
Επιπλέον ορισμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, καθώς το προσωπικό του Τμήματος τούς ενημέρωσε πως δεν μπορούν να δώσουν αίμα πρωινές ώρες και έπρεπε να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο συγκεκριμένες ώρες το απόγευμα.
Σχολιάζοντας τα περιστατικά αυτά αλλά και τα παράπονα των πολιτών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως «η αιμοδοσία γίνεται και το πρωί και το απόγευμα σε καθημερινή βάση. Δεν έχουν δοθεί εντολές να γίνονται αιμοληψίες μόνο το απόγευμα».
Σε ό,τι αφορά τα σαββατοκύριακα, ο Διοικητής σημείωσε πως στους γιατρούς της αιμοδοσίας έχουν δοθεί εφημερίες ετοιμότητας, που είναι μια μορφή εφημερίας.
Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που θα υπάρξει κάποιος ασθενής ο οποίος θέλει να δώσει αίμα ή θέλει να εξεταστεί ή έχει προκύψει ανάγκη -καθώς εφημερίες ετοιμότητας δίνονται σε γιατρούς και σε άλλα Τμήματα- ο γιατρός είναι υποχρεωμένος, αφού τον ενημερώσουν για το περιστατικό, να προσέλθει στο Νοσοκομείο.
Αναφορικά με μια φημολογία για περικοπή χορήγησης αίματος σε ασθενείς με μεσογειακή αναιμία την περίοδο του Αυγούστου, ο κ. Ζαχαρόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει, απλά υπήρχε μια καθήλωση και εξέταση των περιστατικών που ζητούσαν αίμα, εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Παρ’ όλα αυτά οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία δεν είχαν κανένα πρόβλημα όλο το μήνα.

Πάνω από 570.000 ευρώ ανερχόταν το κονδύλιο των εφημεριών των γιατρών του Αχχιλοπούλειου πριν συνταχθεί το νέο πρόγραμμα εφημεριών. Μετά από αυτό το κονδύλι φτάνει τις 407.000 ευρώ το μήνα, άρα γίνεται εξοικονόμηση 163.000 ευρώ κάθε μήνα.

Συντάκτης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

ΠΡΕΖΑ TV
24-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: