Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ,ΑΝΑΦΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ;;;

Φορτηγά - «καρμανιόλες», υπέρβαρα, με φθαρμένα ελαστικά και ελλιπή συντήρηση, οδηγούμενα από εξαντλημένους οδηγούς που περνούν έως και 20 ώρες το 24ωρο στο τιμόνι, συνεχίζουν να απειλούν καθημερινά την οδική ασφάλεια.Αυτό κατήγγειλαν χθες εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα με φορτηγά στη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως οι έλεγχοι είναι πλημμελείς, τόσο για την κατάσταση των οχημάτων όσο και για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Μ. Παπαδόπουλο, το φορτηγό που συγκρούστηκε με το τουριστικό λεωφορείο την περασμένη εβδομάδα στο Παλαιοχώρι Ημαθίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 30, ήταν 40 ετών, με φθαρμένα ελαστικά, ελλιπή συντήρηση και ο οδηγός του ήταν άνω των 60 ετών, έξι μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή του.
Παράλληλα, και τα φρένα του εκτιμάται πως ήταν σε κακή κατάσταση, κάτι που φάνηκε από τη συμπεριφορά του οχήματος στο φρενάρισμα του οδηγού, στην προσπάθειά του να το επαναφέρει στη δεξιά λωρίδα. «Ευτυχώς που ήταν άδειο. Αν είχε φορτίο, θα θρηνούσαμε πολύ περισσότερα θύματα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οι οδηγοί ζήτησαν την ένταση των ελέγχων τροχαίας και λιμεναρχείου για τα υπέρβαρα φορτία, τις λαθραίες μεταφορές και τα επικίνδυνα υλικά, ενώ έκαναν γνωστό πως κατέθεσαν στο ΣΔΟΕ και στον εισαγγελέα φάκελο με αποδεικτικό υλικό για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή από εταιρείες μεταφορών.
Σ’ αυτό περιλαμβάνονται διπλές λίστες αποδοχών για τους οδηγούς (με πραγματικές αποδοχές 1.900 ευρώ ασφαλίζονται για 1.100), στοιχεία από ταχογράφους που δείχνουν παραβιάσεις της νομοθεσίας ως προς την ελάχιστη ώρα ανάπαυσης των οδηγών κ.ά.
Τέλος, κατήγγειλαν πως δέχονται απειλές κατά της ζωής τους για τη συνδικαλιστική δράση και αποκάλυψαν πως καταθέτουν σήμερα φάκελο με στοιχεία σε συμβολαιογράφο, «ώστε αν συμβεί κάτι σε κάποιον από μας, οι υπόλοιποι να τον καταθέσουν στον εισαγγελέα», όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Βασίλης Ιγνατιάδης

ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: