Κυριακή, Αυγούστου 29, 2010

ΟΠΤΙΚΟΑΟΥΣΤΙΚΌ ΥΛΙΚΌ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΊΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΉΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ

Νέα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάροςτου πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου, Καρδινάλιου Γκόντφριντ Ντάνεελς είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω των φλαμανδικών εφημερίδων De Standaard και Het Nieuwsblad. Πρόκειται για ηχογραφημένα ντοκουμέντα, όπου ο Καρδινάλιος ακούγεταιι να ζητάει από ένα θύμα του να μην αποκαλύψει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από επίσκοπο.Εκπρόσωπος του Ντάνεελς αρνήθηκε ότι ο άλλοτε ισχυρός αρχιεπίσκοπος Βρυξελλών επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση,

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες, που δημοσιεύτηκαν σε δύο εφημερίδες του Βελγίου, ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Βελγίου, ακούγεται να προτρέπει το θύμα του να δεχτεί μία ιδιωτική συγγνώμη ή να περιμένει ένα χρόνο μέχρι ο επίσκοπος να συνταξιοδοτηθεί, προτού δημοσιοποιήσει το σκάνδαλο. "Ο επίσκοπος θα παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο, επομένως θα ήταν καλύτερο για σένα να περιμένεις. Δε νομίζω ότι θα κάνεις καλό ούτε σε εκείνον ούτε στον εαυτό σου να βγεις να το φωνάξεις", του απαντά ο αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας του Βελγίου, Γιούργκεν Μετεπενίνγκεν, επιβεβαίωσε ότι το υλικό που δημοσιεύτηκε στις φλαμανδικές εφημερίδες De Standaard και Het Nieuwsblad ήταν γνήσιο.

Οι εφημερίδες έγραψαν ότι το θύμα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις κασέτες για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να εκβιάσει τον Βανγκελέβε ζητώντας χρήματα.

ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: