Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

Η ΓΑΛΛΙΑ "ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΑΦΓΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ"

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΩΣ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;;;

Η Γαλλία "θα παραμείνει δεσμευμένη στο Αφγανιστάν, με τους συμμάχους της, για όσο διάστημα απαιτείται και για όσο διάστημα το επιθυμεί ο αφγανικός λαός", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στους πρεσβευτές της Γαλλίας που πραγματοποίησαν σύνοδο στο μέγαρο των Ηλυσίων.
"Η δράση μας στην υπηρεσία της ειρήνης δεν πρέπει να υπόκειται σε τεχνητά χρονοδιαγράμματα και στις διαθέσεις των μέσων ενημέρωσης", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά την έναρξη της ετήσιας διάσκεψης των πρεσβευτών που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, αντιτασσόμενος στην "καταστροφολογία" των σχολιαστών όσον αφορά τη σύγκρουση στο Αφγανιστάν.
"Η συμμαχία και η αφγανική κυβέρνηση ήταν σε θέση να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους και συνεχίζουν να το κάνουν", είπε.

"Έχουμε ρεαλιστικούς πολιτικούς στόχους, μέσα από μια σταδιακή και ομαλή μεταβίβαση (της διοίκησης) ανάμεσα στους συμμάχους", είπε.
"Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό του Πακιστάν εναντίον όλων των μορφών τρομοκρατίας", όμως αυτή η μάχη, σημείωσε, πρέπει να διεξάγεται "χωρίς αμφιβολίες".

Περίπου 3.750 γάλλοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, όπου οι απώλειες των διεθνών δυνάμεων είναι όλο και πιο σημαντικές.
Δύο γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Δευτέρα σε μάχες βόρειο-ανατολικά της Καμπούλ, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με τη διατήρηση της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας στο Αφγανιστάν.

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: