Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

ΕΠΤΆ ΝΕΚΡΟΊ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ...ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, από την έκρηξη δύο βομβών στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν επτά Αμερικανοί στρατιώτες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 14 τις τελευταίες τρεις μέρες.

Οι δύο εκρήξεις έλαβαν τόπο σε δύο διαφορετικά σημεία. Στην πρώτη σκοτώθηκαν πέντε στρατιωτικοί και στη δεύτερη οι άλλοι δύο, διευκρίνισε η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ (Isaf) στην περιοχή, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Βόμβες που τοποθετούνται στις άκρες του δρόμου ή πάνω σε περάσματα πεζών περιπολιών, είναι η μέθοδος που δείχνουν να προτιμούν οι Ταλιμπάν στο ανατολικό και νότιο Αφγανιστάν, προκαλώντας όλο και περισσότερες απώλειες στις διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις. Από την αρχή του 2010, σε 478 καταμετρώνται πλέον οι νεκροί ξένοι στρατιωτικοί, ενώ περισσότερα από τα δύο τρίτα των περίπου 141.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν είναι Αμερικανοί.

Οι συνεχείς απώλειες των Αμερικανών σημειώνονται τη στιγμή που η αμερικανική κοινή γνώμη αντιτίθεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα δέχεται έντονες πιέσεις όσον αφορά την αποστολή νέων ενισχύσεων στη χώρα.

ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: