Σάββατο, Αυγούστου 07, 2010

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΙΟΣΩΛ

Με κυλιόμενες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΣΩΛ στις τρεις νέες απολύσεις που έγιναν χωρίς προειδοποίηση από την εταιρία. Προχθές και χθες οι εναπομείναντες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη ορίστηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις τρεις νέες απολύσεις.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν, ενώ αναμένουν και το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις τρεις νέες απολύσεις στις οποίες απροειδοποίητα προχώρησε η εταιρία.
Από αρχές του 2010 η ΒΙΟΣΩΛ έχει απολύσει 19 εργαζόμενους, από το 2008 συνολικά έχουν χαθεί 40 θέσεις εργασίας, ενώ έχουν απομείνει 18 μόνο υπάλληλοι προσωπικό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες οι απολύσεις στη ΒΙΟΣΩΛ είναι σε εβδομαδιαία διάταξη. Το έμψυχο δυναμικό του εργοστασίου έχει παράλληλα ήδη δύο φορές ενταχθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν εξαντληθεί και όλες οι υποχρεωτικές άδειες.
Την ίδια ώρα φουντώνουν και οι πληροφορίες που τρέχουν δεξιά και αριστερά ότι πρόθεση της εταιρίας είναι να περιοριστεί πλέον στην εμπορία αφενός και αφετέρου να δραστηριοποιηθεί δυναμικά στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών.
Η εταιρία, όπως εκτιμούν πλέον οι εργαζόμενοι, συνεχίζει ακάθεκτη στην υλοποίηση της απόφασής της να μειώσει το προσωπικό κατά 70%.
«Εάν προχωρήσετε, θα μας βρείτε απέναντι» είχε διαμηνύσει το σωματείο από τις αρχές του χρόνου, όταν βολιδοσκοπήθηκαν οι προθέσεις της εταιρίας, οι προειδοποιήσεις του όμως έπεσαν στο κενό!!!

Στο μεταξύ μετά τις 15 Αυγούστου και με την επιστροφή των αδειούχων από το ΕΚΒ προγραμματίζεται γενική συνέλευση όλων των σωματείων της δύναμης του Κέντρου αλλά και των αντιπροσώπων για να αποτυπωθούν οι διαθέσεις και οι προτάσεις τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Τα συνδικάτα με την προτροπή του δευτεροβάθμιου οργάνου προσανατολίζονται να χρησιμοποιήσουν για τη μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ τρένα του ΟΣΕ, προκειμένου με αυτό το συμβολικό τρόπο να διατρανώσουν και την υποστήριξή τους στο Σιδηρόδρομο, που όπως τονίζεται τις τελευταίες εβδομάδες βάλλεται πανταχόθεν από Κυβέρνηση και τρόικα με αφορμή τα σχέδια για την εξυγίανσή του.

Ενόψει εξάλλου της ανόδου στη ΔΕΘ το ΕΚΒ προτίθεται να αναδείξει με συγκεκριμένες δράσεις ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι αντιλαϊκά και συρρικνώνουν επικίνδυνα το οικογενειακό εισόδημα.

taxydromos,gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: