Σάββατο, Αυγούστου 07, 2010

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ... ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΤΕ» ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΕΑΣ...ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ...

Τα περιστατικά αυθαιρεσίας είναι πολλά. Οπως υποστηρίζουν οι συνδικαλίστριες, πρόκειται για ένα καθεστώς το οποίο ίσχυε και πριν από την επίθεση στην Κούνεβα. Πίστευαν όμως ότι μέσα από αυτό το τραγικό συμβάν αλλά και τον δίκαιο αγώνα που έδωσαν όλους αυτούς τους μήνες, τα πράγματα θα καλυτέρευαν.
Αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα, έστω και μόνες τους, οι συνδικαλίστριες της ΠΕΚΟΠ Αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα, έστω και μόνες τους, οι συνδικαλίστριες της ΠΕΚΟΠ «Δίνουμε όλο αυτόν τον αγώνα, ξεδιπλώνουμε το κουβάρι, φτάνουμε ακόμα και στον εισαγγελέα, του πάμε τρεις φακέλους (ΗΣΑΠ, Δαφνί, Ευαγγελισμός) που με επίσημα στοιχεία και έγγραφα αποδεικνύουμε σοβαρότατες παρανομίες κατά των εργαζομένων, αλλά ποτέ και από κανέναν δεν πήραμε καμία απάντηση».

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί το κράτος κωφεύει επιδεικτικά; «Επειδή έχει στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες, στο οποίο βρίσκονται πολλές φορές όχι υψηλά ιστάμενοι, αλλά οι πιο κάτω από αυτούς, που δουλεύουν στις επιτροπές, που συντάσσουν τις διακηρύξεις» υποστηρίζει η πρόεδρος της ΠΕΚΟΠ και δηλώνει πως «οι εργολάβοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε όλη αυτή τη διαπλοκή. Το Ελληνικό Δημόσιο πριν καλά καλά ξεκινήσει τη δουλειά τού λέει "παρανόμησε". Κοστολογεί το κάθε έργο ως άγαμο χωρίς τριετίες, για να εξοικονομήσει χρήματα και να του στοιχίσει λιγότερα. Ετσι οι εργολάβοι από την αρχή γνωρίζουν ότι δεν πρέπει μέσα να έχουν καμία παντρεμένη με παιδιά. Είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί αυτό; Και γι' αυτό το λόγο δεν προχωρά τίποτα. Ολοι γνωρίζουν τις παρανομίες που γίνονται. Και όλοι μαζί παίζουν ένα παιχνίδι και στο τέλος ο μεγάλος χαμένος είναι ο εργαζόμενος».
Παρ' όλα αυτά οι συνδικαλίστριες της ΠΕΚΟΠ δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα έστω και μόνες τους, αφού εξακολουθούν να αρνούνται πεισματικά οποιαδήποτε κομματική ομπρέλα: «Μπορεί επί της ουσίας να μην έγινε τίποτε, αλλά το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες σήκωσαν κεφάλι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πλέον και ο πιο μικρός άνθρωπος γνωρίζει ότι την καθαρίστρια την εκμεταλλεύονται».
Ισως τελικά το μόνο αισιόδοξο στοιχείο σε αυτή την ιστορία είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζονται δειλά δειλά, διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν διάφορα πράγματα οι ίδιοι οι εργολάβοι, κάποιοι από αυτούς επώνυμα, γεγονός που φαντάζει απίθανο στα μάτια των συνδικαλιστριών, αφού -όπως λένε- στην αρχή τούς κυνηγούσαν για να συγκεντρώσουν στοιχεία και κανένας δεν δεχόταν να μιλήσει.
Χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τους «τραγελαφική», λέγοντας ότι το ίδιο το κράτος με τους απαράδεκτους διαγωνισμούς που προκηρύσσει και με τους τραγικά χαμηλούς προϋπολογισμούς, που υπολείπονται κατά πολύ της εργατικής δαπάνης, τους οδηγεί αναγκαστικά στην παρανομία.

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: