Πέμπτη, Αυγούστου 19, 2010

ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ...ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Στο... μηδέν μοιάζει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την άρνηση του Δ. Τσακνή να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

Η μη αποδοχή της πρότασης από τον γνωστό ερμηνευτή, ο οποίος έσπευσε μάλιστα να γνωστοποιήσει ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ Ν. Σοφιανό, έχει προκαλέσει αμηχανία και εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου, η οποία καλείται εκ νέου στην αναζήτηση άλλου υποψηφίου.Ανάλογο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς ακόμη βρίσκεται στον αέρα η υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου, με τον οποίο συνεχίζονται οι συζητήσεις. Στελέχη του ΣΥΝ εκτιμούν πως τυχόν άρνηση του Αλ. Μητρόπουλου θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μετράει μόνο «όχι» και κανένα «ναι», στις προτάσεις που μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θυμίζοντας την πρόταση που είχε γίνει στη Σοφία Σακοράφα.

Και ενώ στην Κουμουνδούρου αναμένουν την τελική απόφαση του γνωστού εργατολόγου (επίκειται μια νέα συνάντηση, η οποία ενδεχομένως θα είναι και η οριστική), ερωτηματικό συνεχίζει να παραμένει η συμμετοχή ή όχι του Αλ. Αλαβάνου, τον οποίο ο ΣΥΝ αποκλείει μεν για υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής, βλέπει, ωστόσο, με καλό μάτι στην περίπτωση που ο τέως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος κάπου αλλού (σε δήμο ή άλλη περιφέρεια).

Η δυστοκία στην εύρεση υποψηφίων συμπίπτει με το εγχείρημα που επιχειρεί για πρώτη φορά ο ΣΥΝ, να προσδώσει στη μάχη των εκλογών κεντρικά πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκφράσει, μέσα από τα ψηφοδέλτιά του, ενιαία παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ.Το μόνο που φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει στα γραφεία της Κουμουνδούρου είναι ο αποκλεισμός κάθε σκέψης συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά, στην οποία καταλογίζουν «προσπάθεια αποχρωματισμού της πολιτικής» και «διάθεση διευκόλυνσης της κυβέρνησης».

Σε αντίθεση με τον Φ. Κουβέλη, ο οποίος προσδίδει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά στις επικείμενες εκλογές και ζητεί οι υποψήφιοι να μην έχουν κομματική ταυτότητα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως οι εκλογές του Νοεμβρίου, που θα βγάλουν «μικρούς πρωθυπουργούς στις περιφέρειες», δεν είναι εκλογές «για το πεζοδρόμιο και τον κάδο».

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι δημοτικές δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Οπως δήλωσε χθες ο Δ. Παπαδημούλης, «οι πολίτες μπορούν να αντιταχθούν σε μια άγρια, άδικη, αντικοινωνική πολιτική, χωρίς όμως να πέσουν στην παγίδα να δικαιώσουν με ψήφο διαμαρτυρίας αυτούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, δηλαδή τη ΝΔ».

Γιάννα Μπαλή

ΠΡΕΖΑ TV
19-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: