Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2010

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αλλά και δραστική μείωση του πληθωρισμού θέτει ως προτεραιότητες για την αλλαγή στην οικονομική πολιτική η Δημοκρατική Αριστερά.

Συγκεκριμένα η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της θέτει ως προτεραιότητα, τη συστηματική και αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας της εισφοροδιαφυγής, ώστε έτσι να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου διευκρινίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει "όχι με νέους έμμεσους φόρους, που τροφοδοτούν περαιτέρω τις αδικίες του φορολογικού συστήματος".

Επίσης τονίζει ότι είναι αναγκαία η δραστική μείωση του πληθωρισμού, που υπερτριπλασιάστηκε.
Αναφερόμενη στις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών τονίζονται τα εξής: "Επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά τις ίδιες δεσμεύσεις για τα δημόσια έσοδα που εξαγγέλλονται συνεχώς από την αρχή της χρονιάς, χωρίς όμως να τηρούνται. Δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση, ούτε έχουν αναληφθεί ευθύνες για τα αίτια των σοβαρών καθυστερήσεων και της αδυναμίας να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, κυβέρνηση και εκπρόσωποι των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ επέλεξαν τη μοιρολατρική στάση της αδράνειας. Δεν έχουν να προτείνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουμε. Με αυτή την πολιτική πληρώνουν πολλαπλά και άδικα τη κρίση συνταξιούχοι, μισθωτοί και αδύνατα στρώματα. Και με τις περικοπές και με τον πληθωρισμό. Η κοινωνία απαιτεί δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης και δημοκρατική διέξοδο από αυτή".

ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: