Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2010

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ HONDOS CENTER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Ακόμη 5 εργαζόμενες απολύθηκαν την προηγούμενη βδομάδα από το κατάστημα HONDOS APOLLONIA στη Θεσσαλονίκη. Προστέθηκαν στις δεκάδες απολύσεις που έγιναν από τις αρχές του χρόνου στο ίδιο κατάστημα, αλλά και στο μακρύ κατάλογο των απολυμένων εργαζομένων από το χώρο του εμπορίου. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα, με αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις, να ανακληθούν όσες έγιναν και να επιστρέψουν οι εργαζόμενες κανονικά στην εργασία τους. Στο μεταξύ, ήδη μετά από παρέμβαση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 25 του Αυγούστου.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα του HONDOS στο APOLLONIA, τον προηγούμενο μήνα επιχειρήθηκε η αλλαγή συμβάσεων στις εργαζόμενες με στόχο να γίνουν όλες ωρομίσθιες. Οι εργαζόμενες αντέδρασαν και με τη δράση τους εμπόδισαν την προσπάθεια της εργοδοσίας. Δημιούργησαν επιτροπή αγώνα εργαζομένων και συσπειρώθηκαν μαζικά στο κλαδικό σωματείο. Η εταιρεία απάντησε με 5 απολύσεις, στοχευμένες, επιλέγοντας να διώξει τις πιο δραστήριες συνδικαλιστικά. Δεν αρκέστηκε στην τρομοκρατία των απολύσεων. Προχτές, Τρίτη, σε σύσκεψη της επιτροπής εργαζομένων με το κλαδικό σωματείο, έστειλε την υποδιευθύντρια μαζί με τέσσερις προϊστάμενες, προκειμένου να προκαλέσουν φασαρία και να διαλύσουν τη σύσκεψη. Κάτι που φυσικά δεν κατάφεραν, αφού απομονώθηκαν από τις εργαζόμενες και τους συνδικαλιστές του κλαδικού σωματείου.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Επιχείρηση του μεγέθους και των τζίρων που κάνει ο HONDOS δεν μπορεί να έρχεται και να χρησιμοποιεί το επιχείρημα της κρίσης.

Τρομοκρατούν για να εκβιάσουν τις εργαζόμενες και να αποδεχθούν τις αλλαγές των συμβάσεών τους και να γίνουν όλες ωρομίσθιες, όλες να έχουν ελαστικές μορφές εργασίας. Από την άλλη απολύουν εργαζόμενες με πλήρη εργασία, με προϋπηρεσία και με οικογένεια, για να μπορούν να πάρουν όταν και όποτε χρειάζονται πιο φτηνούς εργαζόμενους.

Ο HONDOS μπορεί και πρέπει να κρατήσει όλο το προσωπικό και να μην κάνει καμία απόλυση. Καμία συναδέλφισσα στην ανεργία».

ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: