Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΌ ΚΛΗΤΉΡΑ ΠΉΓΕ ΔΗΜΌΤΗΣ ΤΗΣ ΒΈΡΟΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙ ΈΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟΥ, ΔΙΌΤΙ Ο ΔΉΜΟΣ ΤΟΥ ΟΦΕΊΛΕΙ 180.000 ΕΥΡΏ!!!

Με δικαστικό κλητήρα πήγε δημότης της Βέροιας να κατασχέσει έπιπλα του δημαρχείου, διότι ο δήμος του οφείλει 180.000 ευρώ. Μπροστά στον φόβο να κατασχεθούν τα έπιπλα, οι δημοτικοί υπάλληλοι… έκρυψαν τις καρέκλες στο υπόγειο του δημαρχείου.

Το θέμα μπορεί να έχει και την ευτράπελη πλευρά, ωστόσο κρίνεται σοβαρό και από τις δύο πλευρές. Πράγματι, ο δήμος χρωστά το παραπάνω ποσό στον δημότη από απαλλοτριώσεις παρελθόντων ετών. Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της, πρότεινε διακανονισμό για την αποπληρωμή του ποσού, αλλά ο δικαιούχος δεν τη δέχτηκε.
Για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των δημοτικών εκλογών κάνει λόγο η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τονίζοντας στη “Μ” ότι “ο χρόνος διεκδίκησης είναι ύποπτος, καθώς το χρέος είναι παλιό, περίπου 30 χρόνων, και επιπλέον ο εν λόγω δημότης δεν δέχτηκε τον διακανονισμό που του προτείναμε. Εύλογο είναι να πιστεύουμε ότι η πράξη του ενέχει υστεροβουλία και σκοπιμότητα. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι επέλεξε ημέρα που δεν ήμουν στο δημαρχείο”.
Μάλιστα η δήμαρχος ανέφερε “ότι ο δημότης συμφώνησε και έλαβε τον περασμένο μήνα δόση έναντι της οφειλής, αλλά στην παρούσα φάση επέλεξε την οξύτητα ζητώντας όλο το ποσό. Υποκινούμενος ίσως από κάποια κέντρα, προσπάθησε να κατασχέσει περιουσία του δήμου (που, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι ακατάσχετη) μόνο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων”. Η κ. Ουσουλτζόγλου δεν έκρυψε ότι ο δημότης παρακινήθηκε από τον αντίπαλό της, υποψήφιο για τον δήμο Βέροιας, Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Κλειδαμπαρώθηκαν
Το χρονικό της υπόθεσης άρχισε προχθές, όταν ο δημότης πήγε στο δημαρχείο, συνοδεία δικαστικού κλητήρα και του δικηγόρου του, για να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία του δήμου. Την ώρα εκείνη στον δήμο βρισκόταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παύλος Παυλίδης, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει την κατάσχεση. Κλείδωσε τις πόρτες της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο δημότης να φωνάξει την αστυνομία και να ειδοποιήσει τον εισαγγελέα Βέροιας, ο οποίος απουσίαζε…
“Κι εμείς καλέσαμε τον εισαγγελέα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν στη θέση του”, επιβεβαίωσε η δήμαρχος και μας αποκάλυψε ότι ήδη έκανε αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης για αμέλεια καθήκοντος του δικαστικού λειτουργού.
Μετά από αντεγκλήσεις μεταξύ του δημότη και του αντιδημάρχου, οι δυο νομικοί του δήμου Βέροιας μετέβησαν στα δικαστήρια για να προβούν σε μηνύσεις τόσο εναντίον του δικαστικού επιμελητή όσο και του δικηγόρου του δημότη. Όπως μας διευκρίνισε η δήμαρχος Βέροιας η κινητή περιουσία του δήμου δεν μπορεί να κατασχεθεί. Τελικά ο δημότης εγκατέλειψε την προσπάθεια, δίνοντας ραντεβού για χθες το πρωί, όπου με την παρέμβαση της δημάρχου αποδέχτηκε τον διακανονισμό. Ήδη ο δήμος Βέροιας έχει κόψει ένταλμα πληρωμής 20.000 ευρώ για να συνεχιστεί.

Της Μαρίας Καραούλη

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: