Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

ΑΠΟ 200 ΕΩΣ 450 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ...

...ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...

Την κυβέρνηση βάρυναν τα έξοδα παραμονής υπουργών, υφυπουργών και στελεχών των υπουργείων στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ, καθώς η Εκθεση καλύπτει μόνο το κόστος για τα ηχητικά στην ομιλία του πρωθυπουργού και στη συνέντευξη Τύπου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και αρκετά μέλη της κυβέρνησης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή ήταν όλοι για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ετσι σε πολλές περιπτώσεις οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις τρεις και για κάθε βραδιά το δωμάτιο στοίχισε από 200 έως 450 ευρώ, ανάλογα με το ξενοδοχείο, αφού στα εγκαίνια της ΔΕΘ ισχύουν διαφορετικές, αυξημένες, τιμές, οι οποίες ονομάζονται «τιμές ΔΕΘ», και μπορεί να είναι διπλάσιες ή και μεγαλύτερες απ' ό,τι τις άλλες ημέρες.
Στο «Μακεδονία Παλλάς» έμειναν οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί, άλλοι στο «Ηλέκτρα Παλλάς» και για τις ανάγκες των συνεργατών και των ανδρών ασφαλείας χρησιμοποιήθηκαν ακόμη τρία ξενοδοχεία.
Στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για την παρουσία της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη και το κόστος της, απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Δεν το συγκάλεσα για πανηγυρικούς λόγους το υπουργικό συμβούλιο», είπε. «Κάθε χρόνο το υπουργικό συμβούλιο έρχονταν και δεν έκανε δουλειά. Εμείς κάναμε δουλειά και μας κατηγορούν κιόλας», επισήμανε.

Με τον φόβο αντιδράσεων από πολίτες και για να αποφύγουν προκλήσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τα μέλη της κυβέρνησης περιορίστηκαν σε εξόδους για φαγητό ή σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους χωρίς νυχτερινή διασκέδαση. Ενας λόγος παραπάνω το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν διαδηλωτές από γειτονικούς και άλλους νομούς που πήραν μέρος στα συλλαλητήρια εναντίον της πολιτικής τής κυβέρνησης.

Το «Μακεδονία Παλλάς» έδινε την εικόνα κυβερνητικού κτιρίου και ήταν σημείο συνάντησης και για όσους έμεναν αλλού.
Για τον περιορισμό των μετακινήσεων χρησιμοποιήθηκε λεωφορείο το οποίο μετέφερε υπουργούς και υφυπουργούς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο λιμάνι, στην ομιλία του πρωθυπουργού και στη συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Ωστόσο υπήρξαν υπουργοί που δεν έκαναν χρήση του λεωφορείου και χρησιμοποίησαν τα δικά τους αυτοκίνητα, είτε γιατί δεν τους βόλευε είτε γιατί δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στο μέτρο.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν περισσότερο αυστηρά από άλλες φορές. Στην είσοδο του «Μακεδονία Παλλάς» τοποθετήθηκε συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και όλοι οι επισκέπτες περνούσαν από εκεί. Ωστόσο δεν αποφεύχθηκε η επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού με παπούτσι και το περιστατικό με άτομο που μπήκε στο «Ι. Βελλίδης» την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός και ήθελε να πάρει τον λόγο ισχυριζόμενος ότι είναι ο Χριστός. Ο Γ. Παπανδρέου απλώς διέκοψε για δευτερόλεπτα την ομιλία του, όταν αντιλήφθηκε τη φασαρία για να τον απομακρύνουν από την αίθουσα, και συνέχισε κανονικά. Επίσης, δεν αποφεύχθηκε η επίθεση βυτιοφορέων εναντίον του πρόεδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου έξω από το «Μακεδονία Παλλάς».
Ν.Ρ.

ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: