Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΉΣΕΙ...

Σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα, με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις, τέθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε από το πανελλήνιο αυτό όργανο για τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ (συμμετέχουν οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς επίσης πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις), μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών της Σχολής στα συλλογικά τους όργανα (Σύλλογοι Φοιτητών και πολιτικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ), ότι ο εν λόγω καθηγητής προέβη σε εκφοβισμούς και απείλησε φοιτητές με τη βαθμολογία των μαθημάτων που θα έδιναν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου του 2007, σε περίπτωση που δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της Ιατρικής Σχολής (27/6/2007).

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο εγκαλούμενος «τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της επίδειξης διαγωγής βαρέως απάδουσας στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».

Σύμφωνα με το ισχύον τότε εκλογικό σύστημα στα πανεπιστήμια, οι φοιτητές που συμμετείχαν στις εκλογές των οργάνων του, μπορούσαν να είναι ρυθμιστές των πανεπιστημιακών εκλογών, αφού συμμετείχαν σε αυτές με ποσοστό 80% των εκλεκτόρων - μελών ΔΕΠ και φοιτητών.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις φοιτητών, οι ίδιοι δέχθηκαν απειλές ότι δεν θα περνούσαν τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου, εάν στήριζαν άλλο υποψήφιο σχήμα. Μάλιστα, γινόταν χρήση απειλής ενός «τόξου» καθηγητών, που «θα δυσαρεστούνταν» εάν δεν εκλεγόταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός.

Αλλοι φοιτητές σε καταθέσεις τους ανέφεραν ότι οι καθηγητές που τους εμφάνισαν ως «τόξο», ήταν καθηγητές μαθημάτων «αποφασιστικών» για τη λήψη του πτυχίου τους, ενώ άλλοι ότι χρωστούσαν μαθήματα των καθηγητών που εμφανίζονταν στην ομάδα αυτή.

Οι καταγγελίες κατατέθηκαν στην Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια στις απερχόμενες πρυτανικές αρχές, οι οποίες διενήργησαν ΕΔΕ, τα πορίσματα της οποίας (επιβεβαίωναν πλήρως τις καταγγελίες) υποβλήθηκαν στο Πανελλήνιο Πειθαρχικό Οργανο.

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: