Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2010

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΑ …ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΣ…ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ…ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ…!!ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ AEI

Τέσσερις νέες άδειες λειτουργίας χορήγησε χθες το υπουργείο Παιδείας σε Κολέγια - Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον επίσημο τίτλο. Μετά τη χθεσινή απόφαση, το υπουργείο Παιδείας έχει χορηγήσει συνολικά 34 άδειες λειτουργίας σε κολέγια.

Οι χθεσινές άδειες δόθηκαν από το υπ. Παιδείας, ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση του αρμόδιου Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, στους ακόλουθους:

- Στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με επωνυμία «Κολέγιο - Institution D’ Etudes Francophones (IdEF)» και διακριτικό τίτλο «Το Γαλλικό Κολέγιο Ελλάδας» με έδρα την Αθήνα.
- Στην εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με επωνυμία «Αθηναϊκή Εκπαιδευτική ΕΠΕ» και διακριτικό τίτλο «Κολέγιο Descartes», με έδρα την Αθήνα.
- Στην ανώνυμη εταιρεία με επωνυμία «Aθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Ομιλος - Ανώνυμη Εταιρεία Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και διακριτικό τίτλο «ΑΚΤΟ Α.Ε.», με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
- Στον Πέτρο Φυτηλά του Γεωργίου, με έδρα την Πάτρα Αχαΐας.

Κατά την πρώτη αδειοδότηση κολεγίων, που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου, το υπουργείο χορήγησε άδεια λειτουργίας στα 30 από τα 40 κολέγια που είχαν καταθέσει αίτηση. Να σημειωθεί ότι χορηγείται ξεχωριστή άδεια λειτουργίας στο κεντρικό κολέγιο και στα παραρτήματά του.
Ετσι, συνολικά πήραν άδεια 24 οργανισμοί με έδρα στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 6 έχουν και παραρτήματα στην περιφέρεια.
Οι τέσσερις που πήραν άδεια χθες δεν είχαν αδειοδοτηθεί κατά την πρώτη φάση, διότι είχαν εκκρεμότητες σχετικά με την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής (ύψους 500.000 ευρώ) ενώ είχαν παρατηρηθεί και ελλείψεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αποστολος Λακασας

ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνεις;
Ποιος γαμιέται στα δημόσια ΑΕΙ; Κι επιπλέον πού και πότε; Πίνοντας φραπέ και παίζοντας τάβλι; 'Η μήπως τους αρέσει τόσο πολύ το γαμήσι που κάνουν 8 και 10 χρόνια για να βγάλουν μια σχολή;
Δουλευόμαστε και μεταξύ μας;