Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

BBC ΚΑΙ REUTERS ΚΑΙ BLOOMBERG ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Στην διατήρηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να συνεχίσει το έργο του για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην ίδρυση τριών νέων υπουργείων επικεντρώθηκαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο άφησε στο πόστο του τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.
Αναλυτές αναφέρουν ότι οι αλλαγές έχουν σκοπό να τονώσουν την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και να κατευνάσουν την οργή των ψηφοφόρων από τα σκληρά οικονομικά μέτρα.
Οι υπουργοί ανάπτυξης, εργασίας και υγείας αντικαταστάθηκαν όλοι, ενώ επέστρεψαν μέλη του κόμματος που υπηρέτησαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις του κινήματος, σημειώνει το BBC.

Ο Bloomberg κάνει λόγο για τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μετά την ανάληψη εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο ανασχηματισμός του Παπανδρέου πριν τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου έγινε με σκοπό να απαλυνθεί η δυσαρέσκεια από τις μειώσεις των μισθών και την αύξηση του πληθωρισμού, συμπληρώνει ο Bloomberg.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προχώρησε σε ανασχηματισμό, διατηρώντας τη δημοσιονομική πορεία» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του Reuters.
Και εδώ γίνεται λόγος για αλλαγές που δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πολιτική της περικοπής δαπανών αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέμεινε στη θέση του. Ο ανασχηματισμός κρίνεται όμως και ως προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης μετά τη λήψη σκληρών μέτρων.

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: